СБУ затримала зрадника, який передав росіянам координати будівлі управління Служби безпеки та оборонного заводу у Миколаєві

Головна > Закон > СБУ затримала зрадника, який передав рос...
Author

Назар Лазебний

04.07.2023, 11:47
Shares

2

Views

979

СБУ затримала зрадника, який передав росіянам координати будівлі управління Служби безпеки та оборонного заводу у Миколаєві

Служба безпеки України

Контррозвідка Служби безпеки затримала агента ФСБ РФ у Миколаєві, який готував нову повітряну атаку рашистів по оборонних заводах та будівлі управління СБУ в області.

Про це повідомляє пресслужба СБУ, інформує Інфокурс.

Агент надавав ворогу точні координати цих об’єктів, а також пропонував "ударити" по них російськими ракетами "Кинджал". Також фігурант збирав розвіддані про місця дислокації та переміщення інших підрозділів Сил оборони у прифронтових районах південного регіону.Крім того, він передавав агресору геолокації об’єктів цивільної інфраструктури.

"У разі успішного виконання завдань спецслужба рф обіцяла своєму поплічнику грошову "нагороду", яку зловмисник сподівався отримати на власну банківську картку. Але контррозвідники СБУ зірвали ворожі плани – своєчасно викрили фігуранта, задокументували злочинні дії та затримали. У ворожого агента вилучено гаджет із доказами його переписки з ФСБ", - йдеться у повідомленні.

За даними слідства, зловмисником виявився місцевий житель, якого російська спецслужба дистанційно завербувала на початку повномасштабного вторгнення РФ. У поле зору агресора він потрапив через поширення антиукраїнських коментарів у прокремлівських Телеграм-каналах та закликів нанести ракетний удар по військових об’єктах Миколаєва.

На підставі зібраних доказів слідчі Служби безпеки повідомили затриманому про підозру за двома статтями Кримінального кодексу України:

  • ч. 2 ст. 111 (державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану);
  • ч. 2 ст. 15, ч. 5 ст. 27, ч. 2 ст. 28, ч. 1 ст. 438 (закінчений замах у вчиненні пособництва на порушення законів та звичаїв війни).

Фото: Служба безпеки України

Зраднику обрано запобіжний захід – тримання під вартою. Триває розслідування для встановлення всіх обставин злочину.

Google News
ІНФОКУРС

Читайте нас у Google News

ПІДПИСАТИСЬ
Telegram
ОПЕРАТИВНІ НОВИНИ 🎉

Даруємо квитки в кіно своїм підпісникам!

Нагадуємо

Дивитись
Theme

Війна

Ворог на Харківщині розширив зону активних бойових дій майже на 70 км Сирський

Попереду будуть важкі бої й ворог до цього готується, зауважив Сирський.

17.05.2024 - 12:22

Arrow
Theme

Війна

Російські окупанти обстріляли щонайменше 13 населених пунктів Донеччини, є загиблі.

З лінії фронту евакуйовано 342 людини, у тому числі 20 дітей.

16.05.2024 - 11:36

Arrow

Вас це може зацікавити