СБУ затримала зрадницю, яка коригувала удари по Одесі та отримувала зарплату від ФСБ

Головна > Війна > СБУ затримала зрадницю, яка коригувала у...
Author

Марія Куренко

11.08.2023, 12:34
Shares

5

Views

917

Ексзаступник начальника ГУР працював на російські спецслужби - СБУ -  Останні та актуальні новини України та світу, новини дня онлайн - Україна  Молода
Служба безпеки України

В Одесі затримали російську агентку, яка працювала на фсб та за регулярну грошову "винагороду" від окупантів збирала розвіддані про місця базування Сил оборони на території обласного центру.

Про це повідомила пресслужба СБУ, інформує інфокурс.

Також поплічниця ворога фіксувала наслідки "прильотів" по місту.

"За кожне виконане завдання російська агентка отримувала від свого "куратора" з фсб до 20 тис. у гривневому еквіваленті. "Суми" надходили у виді криптовалюти на електронний гаманець фігурантки", - йдеться у повідомленні.

Розвідінформація потрібна була загарбникам для підготовки нових та коригування повторних повітряних ударів по Одесі із застосуванням крилатих або балістичних ракет та дронів-камікадзе.

Співробітники СБУ затримали зловмисницю під час проведення контрдиверсійних заходів, коли вона здійснювала дорозвідку місцевості поблизу одного з українських військових об’єктів.

За даними слідства, російською агенткою виявилась місцева жителька, яка мала проросійські погляди і хотіла "підзаробити" за рахунок співпраці з ворожою спецслужбою. Для конспірації постійно змінювала мобільні номери і телефони.

e1d82e2bdfad9087871960051b94d95c
Служба безпеки України

Під час обшуків за місцем проживання фігурантки виявлено банківські картки і засоби зв’язку із доказами її розвідувально-підривної діяльності на користь рф.

5ba2fea69ce0c2db2a01c22e97bad866
Служба безпеки України

На підставі отриманих доказів слідчі Служби безпеки повідомили затриманій про підозру за ч. 2 ст. 111 Кримінального кодексу України (державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану). Наразі вона під вартою і повністю визнала свою вину у співпраці з ворожою спецслужбою. Триває розслідування для встановлення всіх обставин злочину. Зловмисниці загрожує довічне ув’язнення.

Нагадаємо: Службою безпеки на Харківщині було затримано фермерку-колаборантку, яка вивезла до РФ українське зерно на 13 млн грн. Після звільнення району зловмисниця намагалася "залягти на дно" і таким чином уникнути правосуддя.

Google News
ІНФОКУРС

Читайте нас у Google News

ПІДПИСАТИСЬ
Telegram
ОПЕРАТИВНІ НОВИНИ 🎉

Даруємо квитки в кіно своїм підпісникам!

Нагадуємо

Дивитись
Theme

Війна

Ворог на Харківщині розширив зону активних бойових дій майже на 70 км Сирський

Попереду будуть важкі бої й ворог до цього готується, зауважив Сирський.

17.05.2024 - 12:22

Arrow
Theme

Війна

Російські окупанти обстріляли щонайменше 13 населених пунктів Донеччини, є загиблі.

З лінії фронту евакуйовано 342 людини, у тому числі 20 дітей.

16.05.2024 - 11:36

Arrow

Вас це може зацікавити