СБУ затримала бойовика ДНР, який очолював в’язницю окупантів Ізоляція

Головна > Банки > СБУ затримала бойовика ДНР, який очолюв...
Author

Олександр Талов

09.11.2021, 13:06
Shares

3

Views

690

СБУ затримала  бойовика ДНР, який очолював в’язницю окупантів Ізоляція

Пресцентр СБУ/ssu.gov.ua

Контррозвідники СБУ затримали у Києві колишнього бойовика терористичної організації "ДНР", очільника незаконної в’язниці на тимчасово окупованій території Донецької області "Ізоляція".

Як інформує СБУ, цей чоловік організовував та брав безпосередню участь у вбивствах і катуваннях протиправно ув’язнених громадян України.

СБУ не повідомляє призвище бойовика, та за повідомленням журналіста Станіслава Асєєва, колишнього в’язня “Ізоляції” - це Куліковський Денис.

“У Києві затримано головного воєнного злочинця “Ізоляції” – Куліковського Дениса, він же Палич. Тепер можу сказати, що життя прожив не даремно”, – написав Асєєв у Facebook.

Наразі стосовно колишнього бойовика проводяться визначені законодавством процесуальні дії. Зокрема щодо його доставки до суду для обрання запобіжного заходу, а також отримання додаткової інформації про його протиправну діяльність.

Зловмисника затримали у межах раніше відкритого кримінального провадження за 4 статтями Кримінального кодексу України: ст. 149 (торгівля людьми); ст. 258-3 (створення терористичної групи чи терористичної організації); ст. 260 (створення не передбачених законом воєнізованих або збройних формувань); ст. 438 (порушення законів та звичаїв війни).

Нагадаємо: Як повідомляла ТСН Денису Куликовському – 36 років. Більшість його рідних живуть на підконтрольній Україні території.

До війни він мешкав у Кураховому на Донеччині, у 2014-му приєднався до лав бойовиків. До того працював у СІЗО. Був одружений, має сина.

Орієнтовно у 2015-2018 роках “Палич” (саме так називали Кулікова в катівні) керував “Ізоляцією” – колишньою мистецькою платформою міста Донецьк, яку бойовики ОРДО переобладнали в концтабір для ворогів свого режиму.

Багато колишніх в’язнів “Ізоляції” із жахом згадують Куликовського як головного ката в’язниці. Він прирікав людей на тортури та іноді особисто катував полонених і простих громадян, яких звинувачували у діяльності проти так званої “ДНР.”

За словами колишньої дружини, Палич втік з “ДНР” ще у 2019 році, нібито до Росії.

Google News
ІНФОКУРС

Читайте нас у Google News

ПІДПИСАТИСЬ
Telegram
ОПЕРАТИВНІ НОВИНИ 🎉

Даруємо квитки в кіно своїм підпісникам!

Нагадуємо

Дивитись
Theme

Міжнародне

Чехія оголосила у розшук російського генерала, причетного до вибуху складів боєприпасів

Поліція вважає доведеним, що диверсію здійснили співробітники російської військової розвідки, щоб запобігти доставці боєприпасів у регіони, де Росія п...

10.05.2024 - 17:31

Arrow
Theme

Війна

Російські війска вночі атакували Харків Ракетою С-300, руйнації зазнали 26 будинків

Постраждали дві людини - дитина 11 років та жінка 72 років - гостра реакція на стрес.

10.05.2024 - 09:33

Arrow

Вас це може зацікавити