СБУ викрила нові "схеми для ухилянтів: серед затриманих – воєнком, адвокат, посадовці ВЛК

Головна > Закон > СБУ викрила нові "схеми для ухилянтів: с...
Author

Назар Лазебний

21.02.2024, 13:48
Shares

1

Views

487

Служба безпеки викрила та заблокувала ще п’ять схем ухилення від мобілізації та нелегального виїзду за кордон чоловіків призовного віку.

Про це повідомила пресслужба СБУ.

"У результаті комплексних заходів у різних регіонах України затримано організаторів оборудок. Вони пропонували військовозобов’язаним уникнути призову на підставі підроблених документів або допомагали ухилянтам перейти кордон поза пунктами пропуску. Вартість таких "послуг" становила до 10 тис. американських доларів", йдеться у повідомленні.

На Полтавщині викрито очільника районного військкомату, який вимагав гроші з керівників підприємств, зокрема місцевих агрокомпаній. За хабарі він обіцяв забронювати від призову їхніх підлеглих як працівників критичної інфраструктури.

У Вінниці контррозвідники СБУ затримали двох посадовців військово-лікарської комісії, які продавали своїм клієнтам фіктивні довідки про "погане" здоров’я, яку у подальшому використовували для "списання" з військового обліку та незаконного виїзду за межі України.

У Дніпрі було атримано адвоката, який за гроші вносив персональні дані ухилянтів до списків благодійних фондів. Потім інформацію про клієнтів подавали до системи "Шлях" як водіїв міжнародних рейсів, що перевозять гуманітарні вантажі.

На Закарпатті троє місцевих жителів переправляли ухилянтів до сусідньої країни ЄС, які спочатку підвозили призовників до прикордонної річки, а потім показували водний "маршрут" до зарубіжної країни та видавали гідрокостюми, що входили у вартість "послуг".

На Львівщині "на гарячому" затримано двох ділків, які пропонували потенційним призовникам приховано виїхати за межі нашої держави як водії волонтерської організації.

У Службі безпеки зазначили, що за всіма викритими фактами тривають розслідування для встановлення всіх обставин злочинів та притягнення винних до відповідальності.

Фото: Служба безпеки України

Google News
ІНФОКУРС

Читайте нас у Google News

ПІДПИСАТИСЬ
Telegram
ОПЕРАТИВНІ НОВИНИ 🎉

Даруємо квитки в кіно своїм підпісникам!

Нагадуємо

Дивитись
Theme

Війна

Фахівці завершили ремонт залізничної колії в Херсоні, пошкодженої внаслідок обстрілу РФ

Вранці 8 травня російська окупаційна армія атакувала цивільну залізничну інфраструктуру у Херсоні.

08.05.2024 - 16:17

Arrow
Theme

Війна

Російські війська атакували два обʼєкти критичної енергетичної інфраструктури на Львівщині

Ворог влучив в енергетичні об'єкти у Червоноградському та Стрийському районах.

08.05.2024 - 09:01

Arrow

Вас це може зацікавити