СБУ викрила масштабні схеми фінансування проросійських терористів ЛНР

Головна > Банки > СБУ викрила масштабні схеми фінансування...
Author

Марія Куренко

04.08.2021, 16:30
Shares

3

Views

704

СБУ викрила масштабні схеми фінансування проросійських терористів ЛНР

mind.ua

Служба безпеки України викрила дві масштабні схеми фінансування терористичної організації «ЛНР».

Про це повідомляє пресцентр СБУ

"Оперативники та слідчі спецслужби встановили, що на початку 2015 року група керівників та посадовців перереєструвала захоплене бойовиками підприємство харчової промисловості в органах окупаційної адміністрації так званої "ЛНР". З того часу продукція систематично незаконно вивозиться до РФ через тимчасово неконтрольовану ділянку державного кордону України. Підприємство уклало низку "зовнішньоекономічних угод" з підприємствами країни-агресора, Республіки Білорусь та самопроголошеної "Республіки Південна Осетія", - йдеться у повідомленні.

Як встановило слідство, лише з жовтня 2016 до липня 2019 року до так званого "бюджету ЛНР" було перераховано майже 18,7 млн рублів РФ.

Повідомляється, що Служба безпеки задокументувала факти матеріального забезпечення "силового блоку" "ЛНР" приватною фірмою із Луганська.

Фірма поставляла автомобілі для потреб терористичної організації закуповуючи на території країни-агресора транспортні засоби, у тому числі, спеціалізовану автотехніку для перевезення незаконно затриманих та засуджених в ОРЛО громадян України.

"Встановлено, що спеціальний транспорт спільники незаконно завозили з території РФ до ОРЛО через пункти пропуску, які тимчасово знаходяться під контролем НЗФ "ЛНР". Завдяки лише одній оборудці, зловмисники "покращили" матеріальний стан "ЛНР" на загальну суму понад 7 мільйонів російських рублів", - повідомили в СБУ

4-м особам, причетним до фінансової підтримки окупаційної влади та проросійських терористів, повідомлено про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ст. 110-2 Кримінального кодексу України - фінансування дій, вчинених з метою зміни меж території або державного кордону України, на порушення порядку, встановленого Конституцією України.

Найближчим часом їх буде оголошено у розшук.

У відомстві зазначили, що з початку 2021 року СБУ відкрила 6 кримінальних проваджень, у межах яких здійснює документування дій пособників окупантів.

Google News
ІНФОКУРС

Читайте нас у Google News

ПІДПИСАТИСЬ
Telegram
ОПЕРАТИВНІ НОВИНИ 🎉

Даруємо квитки в кіно своїм підпісникам!

Нагадуємо

Дивитись
Theme

Війна

Сили оборони знищили 28 "шахедів" у семи областях України 

Також минулої доби на Херсонському напрямку було знищено розвідувальний БпЛА "Supercam" та ударний "Ланцет", а на Одещині розвідувальний безпілотник "...

21.05.2024 - 08:58

Arrow
Theme

Енергетика

Дефіцит електроенергії зменшився через потепління, але досі суттєвий - можливі відключення ввечері

Графіки погодинних відключень можуть бути застосовані при перевищенні визначених обсягів лімітів споживання.

20.05.2024 - 13:12

Arrow

Вас це може зацікавити