СБУ провела обшуки в офісах Українського вибору Медведчука щодо справи про сприяння окупації Криму

Головна > Бізнес > СБУ провела обшуки в офісах Українського...
Author

Олександр Талов

25.03.2021, 12:41
Shares

1

Views

1 254

СБУ провела обшуки в офісах Українського вибору Медведчука щодо справи про сприяння окупації Криму

Віктор Медведчук

uazmi.org

Слідчі Служби Безпеки України провели обшуки в офісах ГО "Український вибір", пов'язаної з нардепом ОПЗЖ Віктором Медведчуком, в рамках досудового розслідування щодо дій представників цієї організації відносно анексованих АР Крим та Севастополя.

Як повідомляє СБУ, представники громадської організації обґрунтовано підозрюються у сприянні у 2014 році проведенню незаконного референдуму і виборів у тимчасово анексованих АР Крим та Севастополі.

Фото: ssu.gov.ua

"Встановлено, що учасники ГО "Всеукраїнський громадський рух "Український вибір" під час анексії півострова та у подальшому активно підтримували окупаційні органи влади. Вони стали представниками незаконних виборчих комісій і дільниць, брали участь у діяльності незаконного збройного формування "Самооборона Криму". Учасники НЗФ здійснювали незаконне переслідування українських активістів, захоплення адміністративних будівель органів влади України", - йдеться у повідомленні.

В СБУ додали, що організатори ГО імітували ліквідацію 210 осередків, які знаходились на півострові. Проте жодних документів до Мінюсту України не подавалось. Організація продовжувала проводити у Криму діяльність на шкоду державній безпеці України.

Під час досудового розслідування слідчі СБУ отримали беззаперечні докази, що керівництво і представники ГО брали участь в організації та проведенні незаконного референдуму і незаконних виборів на тимчасово окупованій території АР Крим та Севастополя після тимчасової анексії півострова РФ.

Фото:

Слідчі дії проводяться у межах розпочатого кримінального провадження за ст. 366 (службове підроблення) Кримінального кодексу України. Вирішується питання щодо повідомлення учасникам про підозри за ст. 110 (посягання на територіальну цілісність і недоторканність України) та ст 111 (державна зрада)

Викриття проводилось під процесуальним керівництвом прокуратури АР Крим та м. Севастополь.

Нагадаємо: Як повідомляв раніше ІК, 24 березня слідчі Державного бюро розслідувань повідомили про підозру у державній зраді прем'єр-міністру України у 2010-2014 роках Миколі Азарову,яку пов'язують з Харківськими угодами.

Google News
ІНФОКУРС

Читайте нас у Google News

ПІДПИСАТИСЬ
Telegram
ОПЕРАТИВНІ НОВИНИ 🎉

Даруємо квитки в кіно своїм підпісникам!

Нагадуємо

Дивитись
Theme

Культура

Таня Муїньо зрежисує номер alyona alyona & Jerry Heil на Євробаченні-2024

Таня Муїньо — одна з найвідоміших українських кліпмейкерок.

01.05.2024 - 14:36

Arrow
Theme

Війна

Російські війська посилюють атаки на Лиманському, Авдіївському та Бахмутському напрямках - 87 боєзіткнень упродовж доби

На Новопавлівському напрямку ворог 18 разів намагався прорвати оборону.

01.05.2024 - 09:31

Arrow

Вас це може зацікавити