СБУ ліквідувала агентурну мережу ЛНР, яка готувала низку терактів на території України

Головна > Закон > СБУ ліквідувала агентурну мережу ЛНР, як...
Author

Марія Куренко

10.08.2021, 16:03
Shares

2

Views

455

СБУ ліквідувала агентурну мережу ЛНР, яка готувала низку терактів на території України

ssu.gov.ua

Служба безпеки України заявила про викриття діяльності псевдоспецслужби терористичної "ЛНР" на підконтрольній українській владі території. Зловмисники планули підірвати співробітника СБУ та здійснити низку інших терактів.

Як повідомила пресслужба СБУ, викрито 27-річного мешканця Сєвєродонецька Ярослава М., який вербував українців на прифронтовій території. Він з 2018 року перебуває в лавах "МГБ ЛНР".

"Восени цього ж року він отримав паспорт псевдореспубліки, а за рік – і паспорт громадянина РФ. За завданням кураторів з Росії зловмисник сформував агентурну мережу, переважно з числа близьких родичів співробітників СБУ. Вербування здійснював використовуючи шантаж та психологічний тиск, а також погрожуючи фізичною розправою над рідними і незаконним позбавленням майна, яке знаходиться на тимчасово окупованій території", – йдеться в повідомленні.

29 липня так званий розвідник "ЛНР" організував мінування службового співробітника СБУ в Луганській області. Завдяки внутрішній безпеці теракту вдалося запобігти.

Наразі тривають заходи із виявлення та встановлення інших можливих агентів "псевдоспецслужби".

Нагадаємо: В березні 2017 року загинув один із керівників контррозвідки СБУ в Донецькій області Олександр Хараберюш в результаті підриву авто в Маріуполі.

У червні 2017 року в Донецькій області підірвали машину із генералом розвідки СБУ Максимом Шаповалом. Унаслідок проведеного теракту отримали поранення три людини.

Службою безпеки України було викрито дві масштабні схеми фінансування терористичної організації "ЛНР". Як встановило слідство, лише з жовтня 2016 до липня 2019 року до так званого "бюджету ЛНР" було перераховано майже 18,7 млн рублів РФ.

Google News
ІНФОКУРС

Читайте нас у Google News

ПІДПИСАТИСЬ
Telegram
ОПЕРАТИВНІ НОВИНИ 🎉

Даруємо квитки в кіно своїм підпісникам!

Нагадуємо

Дивитись
Theme

Війна

Ворог на Харківщині розширив зону активних бойових дій майже на 70 км Сирський

Попереду будуть важкі бої й ворог до цього готується, зауважив Сирський.

17.05.2024 - 12:22

Arrow
Theme

Війна

Російські окупанти обстріляли щонайменше 13 населених пунктів Донеччини, є загиблі.

З лінії фронту евакуйовано 342 людини, у тому числі 20 дітей.

16.05.2024 - 11:36

Arrow

Вас це може зацікавити