Саміт НАТО ухвалив заяву щодо війни в Україні

Головна > Енергетика > Саміт НАТО ухвалив заяву щодо війни в Ук...
Author

Ольга Фединчік

24.03.2022, 17:24
Shares

1

Views

1 224

Саміт НАТО ухвалив заяву щодо війни в Україні

nato.int

Глави держав і урядів 30 країн НАТО виступили з заявою за підсумками саміту в Брюсселі в четвер, 24 березня, у якій висловили свою позицію щодо війни Росії проти України.

Текст заяви оприлюднено на сайті Альянсу.

"Ми найрішучішим чином засуджуємо вторгнення Росії в Україну. Ми закликаємо президента Путіна негайно припинити цю війну та вивести військові сили з України, а Білорусь – припинити її співучасть відповідно до Резолюції про агресію проти України, прийнятої на Генеральній Асамблеї ООН 2 березня 2022 року. Росія повинна виконувати вимоги, згідно рішення, яке 16 березня ухвалив Міжнародного суд ООН і негайно зупинити військові дії. Напад Росії на Україну загрожує глобальній безпеці, а наступ на міжнародні норми робить світ менш безпечним. Ескалаційна риторика президента Путіна безвідповідальна і дестабілізуюча", - йдеться у заяві.

Вони наголосили, що Росія має продемонструвати, що серйозно ставиться до переговорів, негайно запровадивши режим припинення вогню.

Члени НАТО заявляють, що Україна має фундаментальне право на самооборону, тому вони посилили свою підтримку і продовжуватимуть надавати подальшу політичну та практичну підтримку Україні.

"Члени НАТО посилили свою підтримку та продовжуватимуть надавати подальшу політичну та практичну підтримку Україні, оскільки вона продовжує захищатися. Члени НАТО також продовжуватимуть надавати допомогу в таких сферах, як кібербезпека та захист від загроз хімічного, біологічного, радіологічного та ядерного характеру",- зазначається у заяві.

Лідери окремо відзначили, що будь-яке використання Росією хімічної чи біологічної зброї буде неприйнятним і призведе до тяжких наслідків.

Google News
ІНФОКУРС

Читайте нас у Google News

ПІДПИСАТИСЬ
Telegram
ОПЕРАТИВНІ НОВИНИ 🎉

Даруємо квитки в кіно своїм підпісникам!

Нагадуємо

Дивитись
Theme

Війна

Ворог на Харківщині розширив зону активних бойових дій майже на 70 км Сирський

Попереду будуть важкі бої й ворог до цього готується, зауважив Сирський.

17.05.2024 - 12:22

Arrow
Theme

Війна

Російські окупанти обстріляли щонайменше 13 населених пунктів Донеччини, є загиблі.

З лінії фронту евакуйовано 342 людини, у тому числі 20 дітей.

16.05.2024 - 11:36

Arrow

Вас це може зацікавити