Розпочалося перше засідання Ради Україна - НАТО на рівні голів МЗС

Головна > Політика > Розпочалося перше засідання Ради Україна...
Author

Олександр Талов

29.11.2023, 11:51
Shares

3

Views

400

міністерство закордонних справ україни - дмитро кулеба: рада україна - нато обговорить кроки задля нарощування виробництва зброї та боєприпасів
mfa.gov.ua

У середу, 29 листопада, в Брюсселі розпочалося перше засідання Ради Україна - НАТО на рівні міністрів закордонних справ.

Про це повідомляє пресслужба Міністерства закордонних справ України, інформує Інфокурс.

"Не буде перебільшенням сказати, що захист європейського простору неможливий без України, адже саме наша держава наразі має найсильнішу та дієздатну армію в Європі. Ми суттєво розширюємо кооперацію з НАТО, фактично ми вже стали армією стандартів НАТО: як з точки зору технічних спроможностей, так і менеджменту підходів та принципів управління військом”, - наголосив голова МЗС України.

Кулеба заявив, що під час першого в історії засідання Ради Україна - НАТО на рівні міністрів закордонних справ Україна та союзники обговорюватимуть важливі питання як близькі партнери, зокрема кроки задля нарощування виробництва зброї та боєприпасів.

Очільник МЗС України подякував Генеральному секретарю НАТО Єнсу Столтенбергу за визнання досягнень нашої держави на полі бою. У цьому контексті Кулеба наголосив, що однією з ключових тем у співпраці з Альянсом є об'єднання оборонних індустрій та нарощування виробництва озброєння.

"Перемога України в інтересах не лише нашої держави, а й всієї євроатлантичної спільноти. Щоб забезпечити стійкість оборонні індустрії мають наростити виробництво, об'єднатися і працювати як один цілісний механізм", - підкреслив міністр.

Крім того, на першомузасіданні Ради Україна - НАТО союзники говоритимуть про підтримку України на шляху до членства в Альянсі й на полі бою.

"Сьогодні на нас чекає історична зустріч – перше засідання Ради Україна-НАТО на рівні міністрів закордонних справ, яке демонструє, що Україна наближається до НАТО. На засіданні обговоримо, як ми можемо підтримати ваш шлях до членства в НАТО. Усі союзники згодні, що Україна стане членом Альянсу. І нам треба зараз обговорити подальші зусилля щодо реформування і те, як НАТО може підтримати вас у здійсненні реформ", - зазначив Столтенберг на брифінгу перед засіданням.

Крім того, під час засідання обговорюватимуть питання "термінових потреб на полі бою".Генсек також нагадав про відкриття в Румунії навчального центру для пілотів F-16, EUR2,1 млрд від Нідерландів, створення 20 союзниками коаліції протиповітряного захисту.

"Це конкретні дії. Нам потрібно їх більше, і нам потрібна стійка посилена підтримка України. Бо це в інтересах України, але також і в інтересах нашої власної безпеки, щоб Україна перемогла, щоб ви були спроможні дати відсіч російським силам і вистояти як незалежна держава в Європі", - наголосив Столтенберг.

Крім того, очікується, що на засіданні буде узгоджено рекомендації щодо реформ, які Україні необхідно провести для членства в НАТО.

Нагадаємо: 28 листопада у Брюсселі розпочалася дводенна зустріч міністрів закордонних справ країн-членів НАТО, під час якої Альянс підтвердить свою довгострокову підтримку України.

Google News
ІНФОКУРС

Читайте нас у Google News

ПІДПИСАТИСЬ
Telegram
ОПЕРАТИВНІ НОВИНИ 🎉

Даруємо квитки в кіно своїм підпісникам!

Нагадуємо

Дивитись
Theme

Війна

Ворог на Харківщині розширив зону активних бойових дій майже на 70 км Сирський

Попереду будуть важкі бої й ворог до цього готується, зауважив Сирський.

17.05.2024 - 12:22

Arrow
Theme

Війна

Російські окупанти обстріляли щонайменше 13 населених пунктів Донеччини, є загиблі.

З лінії фронту евакуйовано 342 людини, у тому числі 20 дітей.

16.05.2024 - 11:36

Arrow

Вас це може зацікавити