Розкрадання 138 млн грн, виділених на потреби армії: повідомлено 30 підозр службовцям по всій Україні

Головна > Закон > Розкрадання 138 млн грн, виділених на по...
Author

Назар Лазебний

19.07.2024, 14:27
Shares

2

Views

487

Офіс Генерального прокурора

Проведено 70 обшуків та повідомлено 30 підозр службовцям по всій Україні під час масштабної спецоперації у рамках розслідування щодо розкрадання 138 млн грн, виділених на потреби армії.

Про це поінформувала пресслужба Офісу генпрокурора.

Зазначається, що причетними до розкрадань коштів виявилися службовці квартирно-експлуатаційних підрозділів спільно з представниками комерційних структур майже в усіх регіонах України. Правоохоронці також викрили окремих службовців на недбалому ставленні до військової служби та незаконному збагаченні.

“За результатами слідчих дій затримано та повідомлено про підозру 30 особам, з них 15 - у складі організованих злочинних груп. Серед підозрюваних - 3 начальники квартирно-експлуатаційних управлінь у м. Харкові, на Миколаївщині та Дніпропетровщині, 7 начальників квартирно-експлуатаційних відділів у Кропивницькому, Чернігові, Львові, на Прикарпатті, Житомирщині, Волині та Луганщині, а також представники комерційних структур”, - поінформували в ОГП.

Правоохоронці інкримінують посадовцям розтрату та привласнення коштів під час закупівель за завищеними цінами: паливної деревини для потреб оборони, електроенергії, природного газу, меблів для армії, проведення будівельних робіт на об’єктах військової інфраструктури, а також зловживання службовим становищем, недбале ставлення до військової служби, створення, керівництво злочинною організацією та участь у ній.

Зазначається, що одному з підозрюваних - начальнику регіонального КЕВ - інкриміновано незаконне набуття активів на суму 11,7 млн грн у вигляді комерційного майна, земділянок, інших засобів та речей через оформлення їх на довірену особу.

У межах слідства правоохоронці провели понад 70 обшуків у приміщеннях структурних підрозділів територіальних КЕУ та підприємств по всій території України.

Фото: Офіс Генерального прокурора

Наразі вирішується питання про обрання підозрюваним запобіжних заходів. Слідчі дії тривають.

Google News
ІНФОКУРС

Читайте нас у Google News

ПІДПИСАТИСЬ
Telegram
ОПЕРАТИВНІ НОВИНИ 🎉

Даруємо квитки в кіно своїм підпісникам!

Нагадуємо

Дивитись
Theme

Політика

Громадські об’єднання США закликали Держдеп використати виділені Україні мільярди доларів, які можуть “згоріти” у кінці вересня

До Держдепу звернулися, зокрема, такі організації, як Nova Ukraine, Leleka Foundation та 107 відділення Союзу українок Америки.

05.09.2024 - 10:36

Arrow

Вас це може зацікавити