Росію не запросили на віртуальній міжнародний форум з кібербезпеки

Головна > Енергетика > Росію не запросили на віртуальній міжна...
Author

Олександр Талов

13.10.2021, 18:11
Shares

2

Views

1 063

Росію  не запросили на віртуальній міжнародний форум з кібербезпеки

niss.gov.ua

Російську сторону не запросили на віртуальну зустріч 30 країн, яка спрямована на посилення боротьби зі зростанням загрози кіберзлочинності у світі.

Про це повідомляє Reuters.

"Ми ведемо активні дискусії з росіянами, але на цей конкретний форум їх не запросили для участі", - сказав високопоставлений чиновник адміністрації президента США Джо Байдена.

Він також додав, що це не означає, що Росія виключена від участі у майбутніх подібних зустрічах.

Чиновник також додав, що форум триватиме два дні й включатиме такі теми, як переслідування злочинців-вимагачів, використання дипломатії для протидії кібервимагачам та допомога країнам стати більш стійкими до таких кібератак.

Зазначається, що у цій зустрічі візьмуть участь представники з 30 країн, серед яких Україна, США, Велика Британія, Євросоюз, Японія та Ізраїль.

"Ми розглядаємо міжнародну співпрацю як основу нашої колективної здатності боротися з екосистемою програм-вимагачів, залучати до відповідальності злочинців і держави, що вкривають їх, і зменшувати загрозу для наших громадян в кожній з наших країн", - сказав радник з національної безпеки США Джейк Салліван.

За словами деяких американських чиновників та аналітиків, російські кібербанди-вимагачі діють з мовчазного схвалення Кремля, але не контролюються безпосередньо російським урядом.

Нагадаємо: У Microsoft заявили, що першими трьома країнами, на які здійснювалися російські кібератаки з липня 2020 року до червня 2021 року, були США, Україна та Велика Британія

Google News
ІНФОКУРС

Читайте нас у Google News

ПІДПИСАТИСЬ
Telegram
ОПЕРАТИВНІ НОВИНИ 🎉

Даруємо квитки в кіно своїм підпісникам!

Нагадуємо

Дивитись
Theme

Війна

Ворог здійснив 22 безуспішні спроби прорвати оборону на Времівському напрямку

На Покровському напрямку противник здійснив 18 безуспішних спроб атакувати наші позиції. Бойові дії ще тривають, ситуація напружена.

16.05.2024 - 09:00

Arrow
Theme

Війна

Вночі росіяни завдали ракетного удару по Херсону

Минулої доби російські загарбники здійснили обстріли чотирьох населених пунктів Херсонської області, загинула одна людина.

15.05.2024 - 09:40

Arrow

Вас це може зацікавити