Росіяни вже два тижні намагаються атакувати українські аеродроми - Ігнат

Головна > Війна > Росіяни вже два тижні намагаються атакув...
Author

Марія Куренко

26.06.2023, 10:32
Shares

3

Views

143

Росіяни вже два тижні намагаються атакувати українські аеродроми - Ігнат

Речник Повітряних сил Юрій Ігнат

ПС ЗСУ

Російські загарбники протягом останніх двох тижнів намагаються атакувати українські летовища.

Про це заявив речник Повітряних сил Юрій Ігнат, інформує Інфокурс.

"Росія у своїх зведеннях знищує на місяць по 20, а то й більше наших літаків. Хочу зазначити, у червні у нас була втрата літака. На початку місяця. На жаль, таке трапляється. Це війна, і теж є втрати. Але це один, а у них втрати 20 чи й більше у їхніх зведеннях. Наші літаки виконують доволі успішно бойові завдання на десятках оперативних аеродромів. Ви всі бачите результати цієї бойової роботи. У ворога, зрозуміло, палає. Неодноразово ворог намагався за останні два тижні атакувати летовища. Це і Кропивницький, і Дніпро, буквально ця атака ракетами Х-22 по Дніпру, та Старокостянтинівці", - сказав він.

Росіяни хочуть знищити і озброєння, яке Україні дають партнери, і літаки, які виконують щодня бойові вильоти, додав він.

"Але ж у Повітряних силах це прекрасно знають та розуміють. Є досвід ведення війни. Літаки, звичайно, розосереджені. Їх ховають, і вони продовжують виконувати завдання щодня, російська статистика їх не знищить. Все добре, і, повірте, літаки F-16 будуть у такому ж самому режимі виконувати бойові завдання та розміщуватись так, як і зараз наша авіація. Але вони будуть значно ефективніше бити ворога", - наголосив Ігнат.

Речник Повітряних сил також зазначив, що цей процес надання літаків Україні непростий, але вже на фінішній прямій. Є рішення, є бачення усіх країн того, як саме Україна отримає ці літаки.

Нагадаємо: Як інформував ІК, за повідомленням Генштаба ЗСУ, Протягом минулої доби ворог завдав ракетного удару по території України - задіяв 6 зенітних керованих ракет із С-300 по цивільних об’єктах на території Запорізької області. Крім того, завдав 33 авіаційних удари, також здійснив понад 45 обстрілів з реактивних систем залпового вогню. Внаслідок російських терористичних атак постраждали мирні люди, пошкоджень зазнали житлові будинки, господарські та адміністративні будівлі, а також приватний автомобільний транспорт.

Google News
ІНФОКУРС

Читайте нас у Google News

ПІДПИСАТИСЬ
Telegram
ОПЕРАТИВНІ НОВИНИ 🎉

Даруємо квитки в кіно своїм підпісникам!

Нагадуємо

Дивитись
Theme

Війна

Ворог на Харківщині розширив зону активних бойових дій майже на 70 км Сирський

Попереду будуть важкі бої й ворог до цього готується, зауважив Сирський.

17.05.2024 - 12:22

Arrow
Theme

Війна

Російські окупанти обстріляли щонайменше 13 населених пунктів Донеччини, є загиблі.

З лінії фронту евакуйовано 342 людини, у тому числі 20 дітей.

16.05.2024 - 11:36

Arrow

Вас це може зацікавити