росіяни не зможуть скористатися захистом Європейської конвенції з прав людини починаючи з 16 вересня

Головна > Економіка > росіяни не зможуть скористатися захистом...
Author

Ольга Фединчік

13.09.2022, 17:43
Shares

1

Views

1 068

росіяни не зможуть скористатися захистом Європейської конвенції з прав людини починаючи з 16 вересня

Вилучення прапору росії з ряду прапорів держав-членів Ради Європи перед палацом Європи у Страсбурзі

Finland in the Council of Europe/twitter.com

російська федерація 16 вересня 2022 року перестане бути Високою Договірною Стороною Європейської конвенції з прав людини, що стало наслідком виключення росії з Ради Європи 16 березня 2022 року через її агресію проти України.

Як повідомила пресслужба РЄ, про це йдеться у заяві генерального секретаря Ради Європи Марії Пейчинович-Бурич, повідомляє Укрінформ, інформує Інфокурс.

Агресія росії проти України продовжує завдавати болю і страждань мільйонам людей в Україні та в усій Європі. Ми ще раз закликаємо російське керівництво негайно припинити війну в Україні та репресії, які тривають проти власного народу”, – заявила Пейчинович-Бурич.
“Дуже прикро, що, виходячи з Європейської конвенції з прав людини, росія ще більше віддаляється від демократичного світу та позбавляє понад 140 мільйонів російських громадян захисту, який пропонує Конвенція”, - додала вона.

Генсек заявила, що Рада Європи продовжуватиме підтримувати правозахисників, демократичні сили, вільні ЗМІ та незалежне громадянське суспільство у рф та співпрацювати з ними.

“Ми сподіваємося, що колись громадяни росії знову зможуть скористатися захистом Європейської конвенції з прав людини”, - зазначила Пейчинович-Бурич.

Також вона підкреслила, що згідно з Конвенцією, російська федерація має юридичне зобов’язання виконувати всі вироки та рішення Європейського суду з прав людини щодо її дій або бездіяльності, що буди ухвалені до 16 вересня 2022 року.

“Рада Європи продовжуватиме робити все від неї залежне, щоб справедливість відбулася, а причетні особи були притягнуті до відповідальності за свої дії”, - наголосила генсек.

Нагадаємо: 16 березня Рада Європи через воєнну агресію рф проти України прийняла рішення про виключення росії зі складу своєї організації.

Google News
ІНФОКУРС

Читайте нас у Google News

ПІДПИСАТИСЬ
Telegram
ОПЕРАТИВНІ НОВИНИ 🎉

Даруємо квитки в кіно своїм підпісникам!

Нагадуємо

Дивитись
Theme

Політика

Глава Пентагону відкрив 22-ге засідання "Рамштайну"

Питання протиповітряної оборони буде одним із головних у нашому порядку денному.

20.05.2024 - 16:19

Arrow
Theme

Міжнародне

В авіакатастрофі загинув президент Ірану Ібрагім Раїсі 

Загинули й інші пасажири, зокрема очільник МЗС Ірану Хосейн Амір Абдоллахіян, губернатор провінції Східний Азербайджан Ірану Малік Рахматі та аятола М...

20.05.2024 - 10:40

Arrow

Вас це може зацікавити