Росіяни можуть завдати удару й після 24 лютого, зараз вони шукають нову тактику – Гуменюк

Головна > Політика > Росіяни можуть завдати удару й після 24 ...
Author

Олександр Талов

24.02.2023, 12:46
Shares

3

Views

1 149

Росіяни можуть завдати удару й після 24 лютого, зараз вони шукають нову тактику – Гуменюк

Керівник об’єднаного пресцентру оперативного командування "Південь" Наталія Гуменюк

1zahid.com

Ворог здатен на провокації як у річницю вторгнення, так і після 24 лютого не зважаючи на те, що в акваторії Чорного моря критичних змін у поведінці військ рф не відбувається.

Про це в ефірі загальнонаціонального телемарафону повідомила керівник об’єднаного пресцентру оперативного командування "Південь" Наталія Гуменюк, інформує Інфокурс.

Наразі окупанти шукають нову тактику та спостерігають за реакцією української сторони на їхні провокації.

"Критичних змін не відбулось, хоча корабельне угруповання ворога зменшилося ще на одну одиницю. Вони заходять в пункти базування для того, щоб укриватись від шторму, шторм не критичний, але все ж таки є. І це говорить про те, що спостерігати за надводною обстановкою будемо ще пильніше, оскільки вже протягом кількох діб ракетоносіїв на службі в Чорному морі не зафіксовано. Це може свідчити про їх підготовку в пунктах базування для того, щоб спорядженими вийти на виконання бойової роботи", – зазначила Гуменюк.

Речниця додала, що в ОК не фіксують критичної активності авіації в зоні відповідальності, але бачимо, що обстановка розвивається, і напередодні ворог досить активно застосовував, в тому числі, і авіацію для розвідки, і безпілотну авіацію для збору даних уздовж лінії фронту

Ворог відстежує не тільки дії Сил оборони, а й нашу реакцію на те, як діє він. Гуменюк також повідомила, що росіяни шукають нову тактику на полі бою, додала вона.

"Ми говоримо про те, що, не спостерігаючи активності в морі, ми можемо сказати, що вони вишукують нову тактику. Цілком імовірне і застосування «шахедів» протягом дня, абсолютно не виключена і ракетна атака. Крім того, можемо сказати, що усвідомлюючи, що ми зосереджені на датах 23-24 лютого, ворог може вичекати цей період і завдати удару, коли всі нібито видихнуть", – зазначила речниця.

Гуменюк закликала громадян бути напоготові та не нехтувати сигналами повітряної тривоги.

Нагадаємо: Напередодні росія тримала у Чорному морі чотири бойові кораблі, при цьому носії крилатих ракет "Калібри" були відсутні.

Google News
ІНФОКУРС

Читайте нас у Google News

ПІДПИСАТИСЬ
Telegram
ОПЕРАТИВНІ НОВИНИ 🎉

Даруємо квитки в кіно своїм підпісникам!

Нагадуємо

Дивитись
Theme

Війна

Ворог на Харківщині розширив зону активних бойових дій майже на 70 км Сирський

Попереду будуть важкі бої й ворог до цього готується, зауважив Сирський.

17.05.2024 - 12:22

Arrow
Theme

Війна

Російські окупанти обстріляли щонайменше 13 населених пунктів Донеччини, є загиблі.

З лінії фронту евакуйовано 342 людини, у тому числі 20 дітей.

16.05.2024 - 11:36

Arrow

Вас це може зацікавити