росіяни, ймовірно, залишили острів Зміїний

Головна > Столиця > росіяни, ймовірно, залишили острів Зміїн...
Author

Ольга Фединчік

30.06.2022, 11:46
Shares

1

Views

1 052

росіяни, ймовірно, залишили острів Зміїний

od.vgorode.ua

Цієї ночі українські захисники в межах військової операції завдали ракетних і артилерійських ударів по острову Зміїний. Росіяни поспіхом евакуювалися двома швидкісними катерами, і, ймовірно, залишили острів.

Повідомлення про це оприлюднила Одеська міська рада з посиланням на оперативне командування "Південь", інформує Інфокурс

Зазначається, що інформація дорозвідується.

"Наразі Зміїний вкрито пожежею, лунають вибухи. Остаточні результати операції дорозвідуються", – повідомили військові.

Фото: Телеграм-канал Одеса. Офіційно

У той же час російський Інтерфакс, з посиланням на заяву представника міноборони рф, повідомив, що збройні сили рф завершили виконання поставлених завдань на острові Зміїний і вивели свій гарнізон 30 червня "як крок доброї волі".

"Тим самим світовій спільноті продемонстровано, що російська федерація не перешкоджає зусиллям ООН для організації гуманітарного коридору з вивезення сільськогосподарської продукції з території України", - заявив офіційний представник міноборони рф.

Нагадаємо: Острів Зміїний росіяни захопили ще на початку повномасштабного вторгнення. Вони намагались схилити українських захисників, які перебували на острові, до співпраці та обіцяли їм високі зарплати. Захисники рекомендували російському військовому кораблю піти за відомою адресою. Українців взяли в полон.

Після захоплення острову ворог розмістив там свою техніку, зокрема ракетні коммплекси.

22 червня Оперативне командування “Південь” повідомило, що по острову Зміїний було нанесено зосереджений удар із застосуванням різних сил та способів ураження у ході якого те, що рашисти гордо називали острівним гарнізоном, обліковує значні втрати.

У ніч на 27 червня були нанесені 10 влучних ударів по гарнізону на острові Зміїний. Операція українських сил на острові триває. Ще один (третій за рахунком) зенітно-гарматний комплекс окупантів "Панцирь-С-1" пішов за курсом російського корабля.

Google News
ІНФОКУРС

Читайте нас у Google News

ПІДПИСАТИСЬ
Telegram
ОПЕРАТИВНІ НОВИНИ 🎉

Даруємо квитки в кіно своїм підпісникам!

Нагадуємо

Дивитись
Theme

Війна

Ворог здійснив 22 безуспішні спроби прорвати оборону на Времівському напрямку

На Покровському напрямку противник здійснив 18 безуспішних спроб атакувати наші позиції. Бойові дії ще тривають, ситуація напружена.

16.05.2024 - 09:00

Arrow
Theme

Війна

Вночі росіяни завдали ракетного удару по Херсону

Минулої доби російські загарбники здійснили обстріли чотирьох населених пунктів Херсонської області, загинула одна людина.

15.05.2024 - 09:40

Arrow

Вас це може зацікавити