Росія знищує сліди тортур над українськими полоненими, обстрілявши табір в Оленівці – Генштаб

Головна > Банки > Росія знищує сліди тортур над українськи...
Author

Марія Куренко

29.07.2022, 16:12
Shares

3

Views

1 189

Росія знищує сліди тортур над українськими полоненими, обстрілявши табір в Оленівці – Генштаб

Скріншот відео/ Репортёр Руденко V/t.me


Російські збройні сили здійснили прицільний навмисний артилерійський обстріл виправної установи в тимчасово окупованій Оленівці Донецької області, де утримувались зокрема й українські військовополонені.

Про це повідомили у Генеральному Штабі ЗСУ, інформує Інфокурс.

"Російські окупанти, таким чином, переслідували свої злочинні цілі - звинуватити Україну у скоєнні "воєнних злочинів", а також приховати тортури над полоненими і розстріли, які здійснили там за наказами окупаційної адміністрації та командування зс рф на тимчасово окупованій території Донецької області", - йдеться у повідомленні.

У штабі проінформуіали, що за інформацією командувача Ракетних військ і артилерії Командування сухопутних військ ЗС України, по району населеного пункту Оленівка Збройні Сили України ракетних і артилерійських ударів не завдавали.

"Ракетні війська і артилерія ЗС України, завдяки отриманій від країн-партнерів високоточній зброї, завдають винятково точних ударів тільки по військових російських об'єктах", – зазначили в Генштабі.

Там додали, що ворог продовжує свої пропагандистські методи ведення інформаційної війни з метою звинувачення Збройних Сил України в обстрілах цивільної інфраструктури та населення, приховуючи цим власні підступні дії.

Пізніше засновник і перший командир полку "Азов" Андрій Білецький підтвердив, що цієї ночі росіяни вбили частину полонених "азовців" під час удару по вʼязниці в тимчасово окупованій Оленівці.

У своєму Телеграм-канвлі він написав, що бійці полку були переведені в окрему будівлю.

"Була проведена пропагандистська робота – знятий людоїдський фільм про "Азовсталь". Ми збираємо інформацію про жертв і конкретних виконавців цього воєнного злочину. Вже очевидно, що це був заздалегідь спланований акт країни, для якої невідоме поняття офіцерської честі, а тим більше – дотримання Женевських конвенцій, правил, законів та звичаїв війни", – заявив він.

Росія не змогла перемогти "Азов" у чесному бою, тому намагається знищити його віроломством, додав він.

"Я, від імені Азовських підрозділів, оголошую полювання на кожного причетного до масового убивства. Понесе відповідальність кожен рядовий виконавець і кожен організатор незалежно від посади та місця перебування. Де б ви не ховалися, ви будете знайдені й екстерміновані", - заявив Білецький.

У свою чергу Патронатна служба "Янголи Азову" також підтвердила вбивство азовців в Оленівкі та повідоила що зʼясовує імена і кількість загиблих.

За її інформацією на місце подій виїхав Міжнародний Червоний Хрест.

"Будь-яка інформація, яка зараз з‘являється в російських тг-каналах та інших ЗМІ, є психологічною спецоперацією проти «Азову» і українського суспільства. Тому закликаємо дочекатися перевірених даних", – закликали в службі.
Google News
ІНФОКУРС

Читайте нас у Google News

ПІДПИСАТИСЬ
Telegram
ОПЕРАТИВНІ НОВИНИ 🎉

Даруємо квитки в кіно своїм підпісникам!

Нагадуємо

Дивитись
Theme

Війна

Російські війська зранку гатили по акваторії Очаківської громади на Миколаївщині

Вчора пообіді ворог атакував Миколаївський район ракетою типу Х-59, пошкоджень зазнав обʼєкт промислової інфраструктури.

03.05.2024 - 08:57

Arrow
Theme

Політика

До участі в Глобальному Саміті миру запрошено країни з усіх континентів - Зеленський

"Кожна миролюбна країна зацікавлена взяти участь у саміті, адже він має важливе значення не лише для України", - впевнений президент України.

02.05.2024 - 12:23

Arrow

Вас це може зацікавити