Росія заявила про зняття водної блокади окупованого Криму

Головна > Спорт > Росія заявила про зняття водної блокади ...
Author

Назар Лазебний

31.05.2021, 16:23
Shares

3

Views

736

Росія заявила про зняття водної блокади окупованого Криму

espreso.tv

Тимчасовий водопровід в Криму, прокладений силами Міноборони РФ, зняв "водну блокаду" півострова.

Про це пише російський "Інтерфакс" з посиланням на заяву міністр оборони Росії Сергія Шойгу.

За його словами, для вирішення цього питання залучалася російська армія.

"Для безперебійного водопостачання населення Криму прокладено тимчасовий водопровід загальною протяжністю 32 км", - зазначив Шойгу.

Він додав, що це дозволило зняти "водну блокаду" Криму до завершення будівництва магістрального водопроводу.

Повідомляється також, що в березні в Криму був запущений водозабір на річці Бельбек, покликаний вирішити проблему дефіциту води в Севастополі, в будівництві якого також приймали участь військові будівельники.

Крім того, російський сенатор Сергій Колбін заявив, що Чорноріченське водосховище, яке є основним джерелом питної води в Севастополі, до початку літа накопичило води, якої вистачить на вісім місяців.

Нагадаємо; Раніше російське науково-дослідне судно почало буріння свердловин в Азовському морі для пошуку прісної води для окупованого Криму. Передбачається, що під морем можуть бути стародавні русла річок Дон і Кубань.

У кінці квітня російський "Інтерфакс" повідомляв, що Кримська робоча група з оцінки збитків, завданих півострову Україною, затвердила проект заяви в правоохоронні органи РФ про порушення кримінальної справи щодо організаторів енергетичної, продовольчої, транспортної та водної блокад Криму. За заявою групи до злочинів причетні екс-президент України Петро Порошенко, бізнесмен Ленур Іслямов, екс-президент України Леонід Кравчук, колишній представник президента України в Криму Борис Бабин, депутат Верховної ради України Мустафа Джемілєв, а також колишні депутати Рефат Чубаров і Андрій Сенченко. В якості "доказів" наводилися заяви політиків, зроблені в ефірі українських телеканалів.

Google News
ІНФОКУРС

Читайте нас у Google News

ПІДПИСАТИСЬ
Telegram
ОПЕРАТИВНІ НОВИНИ 🎉

Даруємо квитки в кіно своїм підпісникам!

Нагадуємо

Дивитись
Theme

Війна

Російські війська зранку гатили по акваторії Очаківської громади на Миколаївщині

Вчора пообіді ворог атакував Миколаївський район ракетою типу Х-59, пошкоджень зазнав обʼєкт промислової інфраструктури.

03.05.2024 - 08:57

Arrow
Theme

Політика

До участі в Глобальному Саміті миру запрошено країни з усіх континентів - Зеленський

"Кожна миролюбна країна зацікавлена взяти участь у саміті, адже він має важливе значення не лише для України", - впевнений президент України.

02.05.2024 - 12:23

Arrow

Вас це може зацікавити