росія з осені випустила по території України 850 крилатих ракет різних типів –Ігнат

Головна > Енергетика > росія з осені випустила по території Укр...
Author

Назар Лазебний

14.04.2023, 11:32
Shares

3

Views

1 347

росія з осені випустила по території України 850 крилатих ракет різних типів –Ігнат

glavcom.ua

Росія з осені випустила по України 850 крилатих ракет різних типів, зокрема і високоточних та далекобійних "Калібрів", Х-101, "Іскандерів".

Про це сказав речник Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат в ефірі телемарафону "Єдині новини", інформує Інфокурс.

"Так, противник використав стратегічний запас ракет по нашій критичній інфраструктурі. Якщо брати з 11 вересня, коли почалися атаки по нашій критичній інфраструктурі, ворог використав вже понад 850 ракет крилатих ракет різних типів", - сказав Ігнат.

За даними Генштабу ЗСУ, росія планує розпочати серійне виробництво стратегічних крилатих ракет повітряного базування типу Х-50, щоб знову активізувати удари по Україні восени.

"Противник чомусь вирішив саме її відновлювати. З чим це пов'язано? Можливо, є більше ресурсів для виготовлення цього типу боєприпасу. Можливо, цей процес дешевший. У принципі, ця ракета такого ж самого типу, з такими самими тактико-технічними характеристиками, як і ті, які росія застосовувала проти нашої критичної інфраструктури та інших об'єктів. Те, що вони оголосили, що намагаються створювати – це лише оголосили. Будемо сподіватися, що в умовах санкцій не так їм просто буде, та й взагалі крилату ракету виготовити не так вже й швидко", - додав він.

У той же час, речник Повітряних сил зауважив, що ворог ще має невеликий запас таких ракет і намагатиметься накопичувати їх.

Нагадаємо: Раніше заступник начальника Головного оперативного управління Генштабу ЗСУ бригадний генерал Олексій Громов заявив, що у червні цього року рф планує розпочати серійне виробництво стратегічних крилатих ракет повітряного базування типу Х-50, що дасть змогу кремлю восени активізувати ракетні удари по території нашої країни.

Google News
ІНФОКУРС

Читайте нас у Google News

ПІДПИСАТИСЬ
Telegram
ОПЕРАТИВНІ НОВИНИ 🎉

Даруємо квитки в кіно своїм підпісникам!

Нагадуємо

Дивитись
Theme

Війна

Протягом минулої доби на фронті відбулося 95 бойових зіткнень.

Також продовжує тиснути на Авдіївському та Бахмутському напрямках.

10.05.2024 - 09:04

Arrow
Theme

Міжнародне

Сі Цзіньпін прибув з візитом до Угорщини, де обговорить з Орбаном війну в Україні та інфраструктурні проєкти - Reuters 

Очікується, що Угорщина та Китай, які відзначають 75-ту річницю встановлення дипломатичних відносин, підпишуть від 16 до 18 нових угод про співпрацю.

09.05.2024 - 10:47

Arrow

Вас це може зацікавити