Росія вночі здійснила ракетну атаку Одещини, є влучення у зернові термінали і постраждалі

Головна > Війна > Росія вночі здійснила ракетну атаку Одещ...
Author

Назар Лазебний

21.07.2023, 13:21
Shares

7

Views

218

На зображенні може бути: 1 особа та текст «33 CAPATA»
ДСНС України

Росія вкотре за останній тиждень атакувала Одеську область, є влучання в термінали з зерном, постраждали двоє осіб.

Про це повідомив очільник Одеської ОВА Олег Кіпер, інформує Інфокурс.

За його словами, росіяни випустили ракети типу "Калібр" на світанку з ракетоносія, який вночі вивели на чергування у Чорне море.

"На жаль, є влучання в термінали з зерном одного з агропідприємств Одеської області. Ворог знищив 100 т гороху та 20 т ячменю", –поінформував Кіпер.

Внаслідок вибуху постраждали дві людини. Вони отримали різані рани склом, їм надана необхідна медична допомога.

ЗА інформацією Кіпера, РФ, намагаючись обійти системи протиповітряної оборони, спрямовувала ракети на мінімальній висоті, використовуючи особливості ландшафту.

Після трьох ночей поспіль обстрілів портової інфраструктури, РФ переключилась на аграрні підприємства регіону, зазначив очільник ОВА.

"Дві ракети влучили в зерносховища одного з сільськогосподарських підприємств. Спалахнула пожежа і вже під час боротьби з вогнем пролунала повторна тривога. Ще одна ракета поцілила в те саме підприємство, понівечивши сільськогосподарську та рятувальну техніку", – додав він.

У свою чергу голова ДСНС України Сергій Крук зазначив, що знищуючи нашу техніку ворог вкотре нагадує про те, що норми міжнародного права, якими рятувальники захищені від атак під час своєї роботи, для нього не мають ніякої ваги і поваги.

"Повторний ракетний удар залишив особовий склад без двох пожежних машин. Нова автоцистерна навряд чи підлягає відновленню і у такому стані вже точно нікому не допоможе. На щастя, рятувальники не постраждали", - додав він.

Немає опису світлини.
На зображенні може бути: 1 особа та швидка допомога
На зображенні може бути: текст

Фото: ДСНС України

Нагадаємо: У ніч на 19 липня росіянивдарили ракетами "Онікс" та Х-22по критичній іпортовій інфраструктурі Одеси. Повітряний наліт на Одеську область був одним із наймасштабніших з початку великої війни, Ворог здійснив кілька хвиль запусків із акваторії Севастополя. Залп "Калібрів" із 12 ракет збито. Потім були запущені "Онікси", за ними Х-22 і Х-59 одночасно з "Шахедами". Онікси" і Х-22 ворог спрямував на портову і критичну інфраструктуру. Влучив в зерновий і олійний термінал, пошкодив резервуари та обладнання для завантаження.

У ночі 20 липня Росія вчергове завдала ракетного удару по Одесі. В середмісті, зруйновано адміністративну будівлю. Вибуховою хвилею пошкоджено дуже багато будинків навколо і різних будівель. Є інформація вже щонайменше про чотирьох постраждалих

У Миколаєві внаслідок ракетної атаки зруйновано кілька будинків, постраждали 19 осіб.Унаслідок дій агресора руйнацій зазнали житлові багатоповерхівки у центрі міста, гаражні приміщення громадян та інші об'єкти цивільної інфраструктури.

За даними Повітряних сил вночі на 20 липня ворог спрямував на Україну 19 крилатих ракет і 19 дронів-камікадзе.

Удару по зерновому та олійному терміналах Росія завдала після того, як 17 липня направила Туреччині, Україні й ООН своїзаперечення щодо продовження "зернової угоди" та заяву про відкликання гарантій безпеки судноплавства в межах Чорноморської зернової ініціативи.

Також масована атака на Одесу відбулася на тлі недавньогопошкодження Кримського мосту.

Google News
ІНФОКУРС

Читайте нас у Google News

ПІДПИСАТИСЬ
Telegram
ОПЕРАТИВНІ НОВИНИ 🎉

Даруємо квитки в кіно своїм підпісникам!

Нагадуємо

Дивитись
Theme

Війна

Ворог на Харківщині розширив зону активних бойових дій майже на 70 км Сирський

Попереду будуть важкі бої й ворог до цього готується, зауважив Сирський.

17.05.2024 - 12:22

Arrow
Theme

Війна

Російські окупанти обстріляли щонайменше 13 населених пунктів Донеччини, є загиблі.

З лінії фронту евакуйовано 342 людини, у тому числі 20 дітей.

16.05.2024 - 11:36

Arrow

Вас це може зацікавити