Шантаж Європи “Газпромом” вкотре продемострував ненадійність росії як постачальника газу – Урсула фон дер Ляєн

Головна > Банки > Шантаж Європи “Газпромом” вкотре продемо...
Author

Олександр Талов

27.04.2022, 12:00
Shares

3

Views

1 009

Шантаж Європи “Газпромом” вкотре продемострував ненадійність росії як постачальника газу – Урсула фон дер Ляєн
null

Президент Європейської комісії Урсула фон дер Ляєн засудила Росію за спроби “шантажувати” Європу після того, як російський “Газпром” оголосив про припинення постачання газу у Польщу та Болгарію.

Про це пише The Guardian, інформує Інфокурс.

Оголошення “Газпрому” про те, що він в односторонньому порядку припиняє постачання газу споживачам у Європі, є ще однією спробою Росії використати газ як інструмент шантажу.

"Це необґрунтовано та неприйнятно. І це вкотре показує ненадійність Росії як постачальника газу”, – зазначила Урсула фон дер Ляєн

Вона додала, що Євросоюз готовий до такого сценарію.

“Ми перебуваємо у тісному контакті з усіма державами-членами. Ми працюємо над тим, щоб забезпечити альтернативні поставки та максимально можливі рівні зберігання (газопостачання, – ред.) по всьому ЄС", - сказала Президент Європейської комісії.

Вона також підкреслила, що ЄС склав плани на випадок непередбачених обставин у такій ситуації і що в Брюсселі відбуваються кризові переговори.

“Ми напрацьовуємо скоординовану відповідь Євросоюзу. Ми також продовжимо роботу з міжнародними партнерами, щоб забезпечити альтернативні потоки. І я продовжуватиму працювати з європейськими та світовими лідерами для забезпечення безпеки енергопостачання в Європі. Європейці можуть бути впевнені, що ми єдині і повністю солідарні з державами-членами, які постраждали на тлі цієї нової проблеми. Європейці можуть розраховувати на нашу повну підтримку”, – додала Фон дер Ляєн.

Нагадаємо: "Газпром" повністю призупинив постачання компаніям "Булгаргаз" (Болгарія) і PGNiG (Польща) у звʼязку з відмовою розраховуватися рублями.

Однак Росія вранці 27 квітня відновила постачання газу в Польщу. Постачання за ямальським контрактом зросли після того, як учора впали до нуля. Фізичні потоки газу трубопроводом "Ямал-Польща" з Білорусі склали 3,449,688 кВтч/год о 6:22 за центральноєвропейським часом.

Google News
ІНФОКУРС

Читайте нас у Google News

ПІДПИСАТИСЬ
Telegram
ОПЕРАТИВНІ НОВИНИ 🎉

Даруємо квитки в кіно своїм підпісникам!

Нагадуємо

Дивитись
Theme

Війна

Ворог на Харківщині розширив зону активних бойових дій майже на 70 км Сирський

Попереду будуть важкі бої й ворог до цього готується, зауважив Сирський.

17.05.2024 - 12:22

Arrow
Theme

Війна

Російські окупанти обстріляли щонайменше 13 населених пунктів Донеччини, є загиблі.

З лінії фронту евакуйовано 342 людини, у тому числі 20 дітей.

16.05.2024 - 11:36

Arrow

Вас це може зацікавити