Росія провела виплати за євробондами в рублях

Головна > Культура > Росія провела виплати за євробондами в р...
Author

Олександр Талов

06.04.2022, 15:11
Shares

0

Views

906

Росія провела виплати за євробондами в рублях

economy.24tv.ua

Мінфін росії не зміг розплатитися по євробондах у доларах, а платіж, який провели у рублях, не прийняв іноземний банк-кореспондент. Це фактично запускає в росії механізм дефолту.

Про це повідомила пресслужба Мінфіну РФ, пише Економічна правда, інформує Інфокурс.

У поясненні йдеться про те, що іноземний банк-кореспондент відмовив у виконанні доручень за єврооблігаціями з терміном погашення у 2022 році та 2042 році у загальній сумі 649,2 млн доларів.

"4 квітня 2022 р. Мінфін Росії перерахував кошти НКО АТ "Національний розрахунковий депозитарій" для здійснення зазначених виплат у валюті Російської Федерації за офіційним курсом Банку Росії на 4 квітня 2022 р. … на рахунки своїх клієнтів-депозитаріїв щодо розрахунків з усіма власниками даних боргових інструментів", – йдеться у повідомленні.

У Росії такі зобов’язання вважають "виконаними", проте у більшості випадків іноземні кредитори не визнають російську валюту як погашення валютного боргу. Якщо так станеться у випадку з виплатою у понеділок, це означатиме технічний дефолт РФ.

Цьому може завадити одне "але": після хвилі санкцій у 2014 році внаслідок анексії українського Криму, Росія почала додавати у свої євробонди випуску після 2018 року можливість виплати в рублях як альтернативу. Наразі не зрозуміло, чи містить її згадані випуски.

Нагадаємо: Напередодні Росії все ж вдалося викупити 72,4% своїх євробондів з погашенням 4 квітня за рублі. Зобов'язання в обігу за цим випуском становить 552,4 млн доларів за номінальною вартістю.

Крім того, агресор повністю здійснив виплати за купонами євробондів із погашенням у 2030 році на суму 329,2 млн доларів. Валюта не зазначається, але платіжний агент за випуском, The Bank of New York Mellon, вже отримав кошти, тобто може їх далі переказувати на рахунки тримачів боргу.

Google News
ІНФОКУРС

Читайте нас у Google News

ПІДПИСАТИСЬ
Telegram
ОПЕРАТИВНІ НОВИНИ 🎉

Даруємо квитки в кіно своїм підпісникам!

Нагадуємо

Дивитись
Theme

Війна

Ворог здійснив 22 безуспішні спроби прорвати оборону на Времівському напрямку

На Покровському напрямку противник здійснив 18 безуспішних спроб атакувати наші позиції. Бойові дії ще тривають, ситуація напружена.

16.05.2024 - 09:00

Arrow
Theme

Війна

Вночі росіяни завдали ракетного удару по Херсону

Минулої доби російські загарбники здійснили обстріли чотирьох населених пунктів Херсонської області, загинула одна людина.

15.05.2024 - 09:40

Arrow

Вас це може зацікавити