росія не бронювала додаткових потужностей для транзиту газу в ЄС через Україну, попри зменшення об'ємів через Північний потік

Головна > Політика > росія не бронювала додаткових потужносте...
Author

Олександр Талов

20.06.2022, 17:09
Shares

1

Views

1 119

росія не бронювала додаткових потужностей для транзиту газу в ЄС через Україну, попри зменшення об'ємів через Північний потік

UZTAG.INFO

росія відхилила пропозицію України забронювати більше транзитних потужностей, щоб компенсувати скорочення газових потоків по ключовому газопроводу до Німеччини.

Про це пише Bloomberg із посиланням на результати аукціону.

Російський "Газпром" на аукціоні в понеділок, 20 червня, вирішив не резервувати додаткові потужності для транспортування газу в Європу через Україну на липень.

Як зазначає видання, це ще одна ознака того, що поставки з Москви можуть залишатися обмеженими протягом тижнів після того, як країна скоротила на 40% постачання палива через газопровід "Північний потік", який єнайбільшим газовийм маршрут до ЄС.

Скорочення спричинило різке зростання цін на газ, збільшуючи тиск на країни – члени ЄС, які борються з інфляцією, що зростає.

"Німеччина назвала скорочення поставок Росії "політично мотивованим", а не через технічні проблеми, як заявив "Газпром", - пише Bloomberg.

Постачання газу наступного місяця може регулюватися ще жорсткіше, оскільки рф заявлено, що газопровід "Північний потік" планується повністю зупинити на кілька днів через щорічні роботи.

Нагадаємо: "Газпром" заявив раніше, що зменшує поставки природного газу газопроводом "Північний потік" на 40% через проблеми з ремонтом обладнання. У вівторок, 14 червня, російська енергетична компанія оголосила, що може забезпечити транспортування лише 100 млн кубометрів газу на добу замість звичайних 167 млн кубометрів. За поясненнями Росії, це відбудеться через "невчасне проведення ремонтних робіт компанією Siemens".

Канада розпочала переговори з Німеччиною, аби знайти рішення щодо проблеми з турбіною Siemens Energy для російського газопроводу "Північний потік", яку було відправлено до Канади на технічне обслуговування.

Україна неодноразово закликала "Газпром" збільшити потоки через прикордонний пункт "Суджа" для збільшення поставок до Євросоюзу після того, як минулого місяця було призупинено транзит газу з через ГВС "Сохранівка", з огляду на бойові дії у східній частині країни.

Додаткові об’єми, які надходять через Суджу, плюс запропонований об'єм трубопроводу, могли б замінити половину втраченої потужності "Північного потоку", а це близько 100 мільйонів кубометрів на добу.

Російська компанія все ще може забронювати додаткові площі через Суджу за допомогою щоденних аукціонів потужності, опцією, яку вона ще не використовувала цього місяця.

10 червня стало відомо, що у Європарламенті заявили про пошук Європою можливості зупинити "Північний потік".

Google News
ІНФОКУРС

Читайте нас у Google News

ПІДПИСАТИСЬ
Telegram
ОПЕРАТИВНІ НОВИНИ 🎉

Даруємо квитки в кіно своїм підпісникам!

Нагадуємо

Дивитись
Theme

Міжнародне

Чехія оголосила у розшук російського генерала, причетного до вибуху складів боєприпасів

Поліція вважає доведеним, що диверсію здійснили співробітники російської військової розвідки, щоб запобігти доставці боєприпасів у регіони, де Росія п...

10.05.2024 - 17:31

Arrow
Theme

Війна

Російські війска вночі атакували Харків Ракетою С-300, руйнації зазнали 26 будинків

Постраждали дві людини - дитина 11 років та жінка 72 років - гостра реакція на стрес.

10.05.2024 - 09:33

Arrow

Вас це може зацікавити