росія бомбить Азовсталь попри вказівки путіна скасувати штурм промислової зони

Головна > Міжнародне > росія бомбить Азовсталь попри вказівки п...
Author

Ольга Фединчік

21.04.2022, 19:25
Shares

1

Views

617

росія бомбить Азовсталь попри вказівки путіна скасувати штурм промислової зони

espreso.tv

Попри те, що Путін скомандував Шойгу "не штурмувати" промзону Маріуполя, російська армія продовжує бомбордування "Азовсталі".

Про це повідомив радник міського голови Маріуполя Петро Андрющенко.

"Прямо зараз відбувається бомбардування та обстріл території Азовсталі. В той самий час відбуваються бої в районі трамвайного депо, що знаходться на значной відстані від території Азовсталі. Це просто для розуміння “зелених коридорів для Азовсталі” та “перемоги путіна над Маріуполем”, - написав Андрющенко.

Він впевнений, що окупанти не зупиняться до повного знищення всіх, хто всередині "Азовсталі": і українських військових, і цивільних.

"Лише зовнішнє втручання та забезпечення гарантій безпеки з боку іноземних партнерів здатне забезпечити реальний порятунок усіх. Якщо ми кажемо про гуманітарні кроки", – додав радник міського голови Маріуполя.

Сьогодні зранку російські ЗМІ повідомили, що президент рф володимир путін надав наказ міністру оборони Сергію Шойгу не штурмувати промислову зону Маріуполя. Водночас путін наказав заблокувати територію українського міста. Відповідне рішення було принято ним, згідно з повідомленнями російських медіа, для того, щоб зберегти життя російським солдатам. Як зазначив путін, не треба його воякам "лізти в катакомби та повзати там під землею на цих промислових об'єктах"

Шойгу своєю чергою заявив, що на території "Азовсталі” залишаються 2000 людей.

Нагадаємо: Лише невелика частина Маріуполя залишається неокупованою росіянами. На заводі "Азовсталь" перебуває полк "Азов", морпіхи, правоохоронці, прикордонники та мирні мешканці, зокрема 500 поранених.

Вороги не надають гуманітарних коридорів для евакуації чи доставки гуманітарної допомоги, постійно штурмують та обстрілюють місто з використанням різних видів озброєння. росія хоче зрівняти з землею завод "Азовсталь", скинувши з повітря тритонні бомби.

Президент Володимир Зеленський говорив, що врятувати людей з Маріуполя можна двома шляхами: силою, якщо в нас буде необхідна зброя, або перемовинами. Однак Росія на дипломатію поки не спроможна.

Google News
ІНФОКУРС

Читайте нас у Google News

ПІДПИСАТИСЬ
Telegram
ОПЕРАТИВНІ НОВИНИ 🎉

Даруємо квитки в кіно своїм підпісникам!

Нагадуємо

Дивитись
Theme

Війна

Ворог здійснив 22 безуспішні спроби прорвати оборону на Времівському напрямку

На Покровському напрямку противник здійснив 18 безуспішних спроб атакувати наші позиції. Бойові дії ще тривають, ситуація напружена.

16.05.2024 - 09:00

Arrow
Theme

Війна

Вночі росіяни завдали ракетного удару по Херсону

Минулої доби російські загарбники здійснили обстріли чотирьох населених пунктів Херсонської області, загинула одна людина.

15.05.2024 - 09:40

Arrow

Вас це може зацікавити