Російські загарбники знову обстріляли енергетичні підприємства ДТЕК

Головна > Спорт > Російські загарбники знову обстріляли ен...
Author

Назар Лазебний

01.12.2022, 13:25
Shares

0

Views

213

Російські загарбники знову обстріляли енергетичні підприємства ДТЕК

ДТЕК/t.me

росія сьогодні, 1 грудня. здійснила черговий обстріл енергетичних підприємств ДТЕК.

Про це повідомляє пресслужба компанії, інформує Інфокурс.

Внаслідок атаки поранено двоє енергетиків.

Зазначається, що пораненим співробітникам оперативно надано необхідну допомогу та доставлено до лікарні, загрози життю немає.

"Після завершення обстрілів енергетики зможуть оцінити ступінь пошкоджень обладнання і інфраструктури підприємства та невідкладно розпочали ліквідацію наслідків атаки", - зазначають енергетики.

За останні два місяці підприємства ДТЕК зазнали вже 16-ти атак з боку Росії.

Нагадаємо: За останні два тижні Україна зазнала наймасштабніших обстрілів за весь період повномасштабної війни. 15 листопада росія здійснила наймаштабнішу масовану ракетну атаку проти України. Ворог випустив по території України понад 90 ракет, пошкоджено 15 обʼєктів енергетичної інфраструктури, що спричинило нові аварійні відключення по всій країні. Найбільше влучань зафіксовано в центрі та на півночі країни.

23 листопада Росія здійснила сьомий масований обстріл української енергетичної інфраструктури. З понад 70 випущених ракет 51 була збита силами ППО. Два десятки влучили в обʼєкти інфраструктури в Києві, Львові, Вінниці, Кривому Розі. Масований ракетний обстріл призвів до тимчасового знеструмлення всіх атомних станцій, більшості ТЕС та ГЕС. Також було уражено об‘єкти електропередачі.

На Рівненській, Південноукраїнській та Хмельницькій АЕС спрацював аварійний захист, внаслідок чого всі енергоблоки були автоматично відключені. Усе через зниження частоти в енергосистемі України.

Російські ракетні удари по енергетичній інфраструктурі призвели до відключення електроенергії не лише в Україні, а й на половині території сусідньої Молдови.

Федеральний уряд Німеччини виділив Україні 56 млн євро на ремонт об’єктів енергетичної інфраструктури. Також українці отримають від Німеччини понад 350 генераторів.

США спрямують 53 млн доларів на підтримку енергетичної системи України. До пакету допомоги ввійдуть розподільчі трансформатори, автоматичні вимикачі, обмежувачі перенапруги, розʼєднувачі, транспортні засоби та інше обладнання.

Google News
ІНФОКУРС

Читайте нас у Google News

ПІДПИСАТИСЬ
Telegram
ОПЕРАТИВНІ НОВИНИ 🎉

Даруємо квитки в кіно своїм підпісникам!

Нагадуємо

Дивитись
Theme

Війна

14 населених пунктів Херсонщини були під обстрілами російських загарбників упродовж доби, поранена людина

Внаслідок обстрілів пошкоджені 12 багатоповерхівок та 54 приватні будинки.

09.05.2024 - 10:05

Arrow
Theme

Закон

У Кривому Розі затримали інформатора, який наводив ракети на місто

Зловмисник перебуває під вартою. Йому загрожує до 12 років тюрми.

08.05.2024 - 10:20

Arrow

Вас це може зацікавити