російські загарбники упродовж минулої доби обстріляли сім областей України

Головна > Війна > російські загарбники упродовж минулої до...
Author

Назар Лазебний

30.05.2022, 11:04
Shares

0

Views

1 072

російські загарбники упродовж минулої доби обстріляли сім областей України

Харківська ОДА/facebook.com

Російські війська у ніч на 30 травня продовжували обстрілювати південь і схід України, завдали ракетних ударів по Одеській області, здійснили авіаудар по Сумській області.

Як повідомив голова Сумської ОВА Дмитро Живицький, з 00:00 до 8 ранку по території Сумської області ворог здійснив 4 обстріли прикордонних територій.

Два авіаудари ракетами з території рф по території Хотінської громади Сумського району, шість "виходів" із реактивної системи залпового вогню з території росії по території Сумського району.

Крім того близько 10 прильотів із САУ по території Білопільської громади Сумського району та 8 пострілів із міномету по територіях Середино-Будської громади Шосткинського району. Вогонь вели з території росії.

За попередніми даними жертв немає, руйнування уточнюються.

На Харківщині, зокрема у Харкові ніч минула відносно спокійно, поодинокі обстріли, жертв немає. По області протягом доби обстрілів зазнав с. Циркуни, дві особи були поранені. У с. Шестакове від обстрілів постраждала жінка.

Вночі окупанти знову обстріляли Мерефу, горіли складські приміщення, попередньо постраждалих немає.

На Луганщині як повідомляє голова Луганської ОДА Сергій Гайдай, важкі бої за Сєвєродонецьк та Лисичанськ. Ворог задіяв все можливе озброєння, застосовує авіацію. Українські військові міцно тримають оборону.

Вбито двох сєвєродончан, ще п’ятеро поранені. За добу у Сєвєродонецьку зруйновані щонайменше 12 будинків, у Лисичанську – 18, у Врубівці – 10 та будинок культури, у Золотому – три, у Нирковому, Миколаївці, Вікторівці – по два. Критична інфраструктура Сєвєродонецька зруйнована, 60 % житлового фонду відновленню не підлягає.

"У Сєвєродонецьку розстріляна машина з двома волонтерами, вони поранені, але в безпеці. Зникли три лікаря, передня частина їхньої автівки розірвана, зв’язку з ними немає. Користуватися трасою Лисичанськ – Бахмут небезпечно, використовуємо більш безпечні варіанти щодо евакуації та підвезення гуманітарних вантажів", - написав Гайдай у Телеграм.

На Донеччині тривають обстріли Бахмуту, Авдіївки, Соледару, Нью-Йорка, Нетайлового та Тетянівки зі стрілецької зброї, танків, артилерії, мінометів, РСЗВ "Град", розповів голова Доецької ОВА Павло Кириленко в ефірі загально-націоналного марафону.

Загинули 3 цивільних особи, двох поранено.

Пошкоджено 24 об’єкти (20 житлових будинків, нежитлове приміщення, електропідстанція, господарська територія відділення поліції, торгівельний центр). Зранку – обстріл Мар'їнки та Новомихайлівки.

На території області відсутнє газопостачання. Частково відновлюється подача води та електрики.

На Миколаївщині вночі обстріляли центр Нового Бугу, повідомили в Миколаївькій ода. Пошкоджена соціальна інфраструктура: магазин, аптека та житлові будинки. Постраждало дві особи.

"Упродовж 28 - 29 травня війська рф завдали чисельних ударів по Миколаєву та області. Пошкоджень і руйнувань зазнали 15 об'єктів цивільної інфраструктури, з них: багатоповерхівки, приватні житлові будинки, гаражі, аптеки та інші споруди. Є загиблі та постраждалі", - йдеться у повідомленні.

Фото: Національна поліція/facebook.com

Тривають обстріли у Березнегуватській громаді. За попередньою інформацією пошкоджена будівля школи та житлові будинки. Інформація щодо потерпілих і пошкоджень уточнюється.

Одеська область вночі і зранку зазнала два ракетних удари. Одну ракету збито силами ППО. Також сталося влучання в непрацюючий міст через Дністровський лиман.

Ударною хвилею пошкоджено кілька приватних будинків неподалік. Постраждалих серед населення нема.

На Херсонщині бойові дії на території області, напружена ситуація у всіх селах колишнього Великоолександрівського району.

Гаряче залишається у Новій Воронцовці і прилеглих селах та Високопіллі. Місцеві жителі фіксували багато авіації та тяжкої техніки. Села у громадах, що стоять на кордонах Миколаєва та Дніпропетровщини, – без світла й води.

Напружена ситуація і у Генічеському районі, окупанти заявляють, що ці території вже російські.

На Дніпропетровщині тривала затяжна нічна тривога, повідомив голова Дніпропетровської ОВА Валентин Резніченко.

"По Криворізькому району знову стріляла ворожа артилерія. Били по Зеленодольській та Апостолівській громадах. Люди не постраждали", - написав він.

В решті областей України ніч минула відносно спокійно.

Google News
ІНФОКУРС

Читайте нас у Google News

ПІДПИСАТИСЬ
Telegram
ОПЕРАТИВНІ НОВИНИ 🎉

Даруємо квитки в кіно своїм підпісникам!

Нагадуємо

Дивитись
Theme

Війна

Протягом минулої доби на фронті відбулося 95 бойових зіткнень.

Також продовжує тиснути на Авдіївському та Бахмутському напрямках.

10.05.2024 - 09:04

Arrow
Theme

Міжнародне

Сі Цзіньпін прибув з візитом до Угорщини, де обговорить з Орбаном війну в Україні та інфраструктурні проєкти - Reuters 

Очікується, що Угорщина та Китай, які відзначають 75-ту річницю встановлення дипломатичних відносин, підпишуть від 16 до 18 нових угод про співпрацю.

09.05.2024 - 10:47

Arrow

Вас це може зацікавити