російські загарбники масово вивозять зерно та овочі з України - розвідка

Головна > Бізнес > російські загарбники масово вивозять зе...
Author

Ольга Фединчік

10.05.2022, 16:56
Shares

3

Views

1 353

 російські загарбники масово вивозять зерно та овочі з України - розвідка

Getty Images

росія у великих масштабах вивозить викрадене продовольство з тимчасово окупованих територій України.

Про це повідомляє Головне управління розвідки Міністерства оборони України, інформує Інфокурс

Так, в Пологах Запорізької області зерно та насіння соняшника, які знаходяться в сховищах, готують до транспортування у рф. Також з цією метою вилучається врожай, який зберігався.

З Енергодару в напрямку Кам’янки Дніпровської під охороною військових виїхала колона російських КАМАЗів та DAF завантажених зерном.

Як повідомляють у ГУР, кінцевий пункт призначення колони – окупований Крим.

Також, за даними ГУР, у селі Волохів Яр Харківської області колабораціоністи допомагають окупантам вивозити зерно з ангарів. Зерновози відправляються до російського кордону.

Окрім того, з Малої Лепетихи Херсонської області до окупованого Криму вивезено зерновозами (Кримзернотранс) 1500 тонн зернових.

Повідомляється, що окрім зерна окупанти вивозять в Крим великі об’єми викрадених в Україні овочів – буряк, картопля, капуста.

"Наразі відомо, що значна частина викрадених з України зернових перебуває на суховантажних суднах під російським прапором в акваторії Середземного моря. Найбільш вірогідна країна призначення вантажу – Сирія. Звідти контрабандою зерно може постачатись до інших країн Близького Сходу", - повідомляють в ГУР.

Нагадаємо: Президент Володимир Зеленський сказав у відеозверненні, що без українського аграрного експорту десятки країн вже зараз опинились на межі дефіциту продовольства, а з часом ситуація може стати відверто страшною.

Google News
ІНФОКУРС

Читайте нас у Google News

ПІДПИСАТИСЬ
Telegram
ОПЕРАТИВНІ НОВИНИ 🎉

Даруємо квитки в кіно своїм підпісникам!

Нагадуємо

Дивитись
Theme

Війна

Ворог здійснив 22 безуспішні спроби прорвати оборону на Времівському напрямку

На Покровському напрямку противник здійснив 18 безуспішних спроб атакувати наші позиції. Бойові дії ще тривають, ситуація напружена.

16.05.2024 - 09:00

Arrow
Theme

Війна

Вночі росіяни завдали ракетного удару по Херсону

Минулої доби російські загарбники здійснили обстріли чотирьох населених пунктів Херсонської області, загинула одна людина.

15.05.2024 - 09:40

Arrow

Вас це може зацікавити