Російські війська від початку війни втратили близько 40 гелікоптерів "Алігатор" - розвідка Великої Британії

Головна > Війна > Російські війська від початку війни втра...
Author

Олександр Талов

27.07.2023, 11:39
Shares

4

Views

556

ВСУ уничтожают российские Ка-52 - почему враг начал их использовать - 24  Канал
24tv.ua

Після повномасштабного вторгнення Росії в Україну в лютому минулого року армія окупантів втратила приблизно 40 розвідувально-ударних гелікоптерів Ка-52, також відомих як "Алігатори".

Про це повідомило Міністерство оборони Британії з посиланням на дані розвідки, інформує Інфокурс.

"У той час як українська армія продовжує великі наступальні операції в Запорізькій області, однією із найвпливовіших російських систем озброєння у цьому секторі є ударний гелікоптер Ка-52 HOKUM", – зазначають британські експерти.

Водночас в оборонному відомстві зазначили, що Росія втратила біля 40 "Алігаторів" після початку повномасштабної війни, однак цей тип техніки також завдав Україні великих збитків.

У відомстві також зазначають, що упродовж останніх місяців РФ, швидше за все, забезпечила війська на півдні принаймні невеликою кількістю абсолютно нових варіантів Ка-52М, які зазнали потужної модифікації з урахуванням досвіду війни у Сирії.

"Використання нового варіанту Ка-52 підтверджують фотографії, опубліковані у соціальних мережах, на яких екіпаж позує біля нового гелікоптера та дякує доброзичливцям за відправку їм морального заохочення", йдеться у зведенні Міноборони Британії.

Ще одним важливим покращенням парку гвинтокрилів Ка-52 є інтеграція нової протитанкової ракети LMUR дальністю дії 15 кілометрів. Екіпажі "Алігаторів" швидко скористалися нагодою запустити цей тип озброєння за межі дії української ППО, додали у розвідці.

Нагадаємо: Як інформував ІК, загальні бойові втрати противника з 24.02.22 по 27.07.23 орієнтовно склали: літаків – 315 од, гелікоптерів – 311 од, БПЛА оперативно-тактичного рівня – 3999.

Google News
ІНФОКУРС

Читайте нас у Google News

ПІДПИСАТИСЬ
Telegram
ОПЕРАТИВНІ НОВИНИ 🎉

Даруємо квитки в кіно своїм підпісникам!

Нагадуємо

Дивитись
Theme

Війна

Ворог на Харківщині розширив зону активних бойових дій майже на 70 км Сирський

Попереду будуть важкі бої й ворог до цього готується, зауважив Сирський.

17.05.2024 - 12:22

Arrow
Theme

Війна

Російські окупанти обстріляли щонайменше 13 населених пунктів Донеччини, є загиблі.

З лінії фронту евакуйовано 342 людини, у тому числі 20 дітей.

16.05.2024 - 11:36

Arrow

Вас це може зацікавити