Російські ракети над країнами НАТО необхідно збивати, - глава МЗС Литви 

Головна > Політика > Російські ракети над країнами НАТО необх...
Author

Ольга Фединчік

25.03.2024, 16:59
Shares

1

Views

537

Габріелюс Ландсбергіс – АрміяInform
Міністр закордонних справ Литви Габріелюс Ландсбергіс, armyinform.com.ua

Міністр закордонних справ Литви Габріелюс Ландсбергіс заявив, що необхідно надіслати "дуже чіткий сигнал" про те, що якщо російські ракети знову порушать повітряний простір країни НАТО, вони будуть збиті.

Про це він сказав кореспондентуFox News.

"Один раз може бути помилкою. Але якщо ми дозволимо їй повторитися, це буде розцінено як заохочення. Тому ми повинні змінити наше ставлення і послати дуже чіткий сигнал, що якщо таке повториться, то ракети або безпілотники будуть збиті", - заявив Ландсбергіс.

Глава МЗС Литви наголосив, що порушення російськими ракетами повітряного простору Польщі "відбувається не вперше".

"Уже було кілька випадків порушення повітряного простору Румунії, і це також не перший випадок порушення повітряного простору Польщі", - нагадав він.

Раніше "Польське радіо" повідомляло, що через ракету, яка залетіла у повітряний простір Польщі, країна вимагатиме пояснень від РФ.

МЗС Польщі заявило, що викличе посла РФ через проліт російської ракети над територією країни.

В уряді Польщі відбудеться нарада щодо порушення російською ракетою повітряного простору країни. Міністр закордонних справ Польщі Радослав Сікорський планує провести розмову з цього приводу з Генеральним секретарем НАТО Єнсом Столтенбергом.

Також повідомлялося, що у ніч проти 24 березня Польща активізувала свої Збройні сили у зв’язку з масованою ракетною атакою Росії по території України.

Нагадаємо: 24 бкерезня під час нічної російської ракетної атаки України оперативне командування польської армії повідомило, що одна з ракет ввійшла в авіаційний простір Польщі поблизу міста Осердув (Люблінське воєводство) і пробув там 39 секунд. Протягом усього польоту за ним спостерігали військові радари. У повітря підіймали військові літаки Польщі та НAТО.

В підсумку російську ракету так і не збили, вона пролетіла уздовж кордону на південь і повернулась в Україну, де могла завдати удару.

Google News
ІНФОКУРС

Читайте нас у Google News

ПІДПИСАТИСЬ
Telegram
ОПЕРАТИВНІ НОВИНИ 🎉

Даруємо квитки в кіно своїм підпісникам!

Нагадуємо

Дивитись
Theme

Закон

Суд відправив у СІЗО на 60 діб агроміністра Миколу Сольського з альтернативою застави 75,7 млн грн

Строк дії ухвали в частині покладених обов’язків – 2 місяці з дня внесення застави, але у межах строку досудового розслідування.

26.04.2024 - 10:30

Arrow
Theme

Війна

Російський ракетний удар по Смілі пошкодив цивільну інфраструктуру та приватні будинки, 6 людей постраждали

Крім того пошкоджено залізничне сполучення, адміністративні будинки, автівки.

25.04.2024 - 11:57

Arrow

Вас це може зацікавити