російські окупанти за добу 57 разів обстріляли Херсонщину, застосовували важку артилерію, безпілотники й авіацію

Головна > Міжнародне > російські окупанти за добу 57 разів обст...
Author

Олександр Талов

18.04.2023, 09:10
Shares

2

Views

827

російські окупанти за добу 57 разів обстріляли Херсонщину, застосовували важку артилерію, безпілотники й авіацію

Поліція у Херсонській facebook.com

російські війська за минулу добу 57 разів обстріляли Херсонську область, випустивши по її території 342 снаряди та поранивши мирного жителя.

Про це повідомив очільник Херсонської обласної військової адміністрації Олександр Прокудін, інформує Інфокурс.

Для здійснення ударів загарбники застосовували важку артилерію, безпілотники й авіацію.

По місту Херсону росіяни здійснили шість обстрілів.

"Російські військові поцілили у житлові квартали населених пунктів області; територію та споруди дитячого оздоровчого табору Білозерської селищної громади та лінію електропередач у Чорнобаївській сільській громаді. Через російську агресію одна людина дістала поранення", — зазначив Прокудін.

У той же час за інформацією очильника ОВА, з визволених територій Херсонської області за добу вдалося евакуювати 80 громадян.

Як повідомили У Нацполіції Херсонській області, під удар російської армії потрапили населені пункти Бериславського та Херсонського районів, які ворог обстріляв з артилерії, мінометів, реактивних систем залпового вогню, БПЛА та авіації. Пошкоджено територію бази відпочинку, складські приміщення, домівки, господарчі будівлі, автомобілі та сільськогосподарську техніку.

Загарбники завдали бомбових ударів по місту Берислав та навколишнім селам, там пошкоджено житлову та цивільну інфраструктуру. Від прямих влучань деякі будинки вже не підлягають відновленню. Крім того, внаслідок неодноразової атаки з дронів та скидання гранатометних пострілів на житлові квартали міста Берислав пошкоджено три службових автомобілі поліції та автомобілі цивільних.

Під цілодобовим ворожим вогнем був обласний центр, вибуховою хвилею у квартирах багатоповерхівок вибиті шибки, потрощені фасади будівель, побито дахові покриття.

Фото: Поліція у Херсонській facebook.com

"У мікрорайоні Таврійський під час артилерійського обстрілу військами рф загинули дві жінки, понівечена будівля школи. У передмістях снарядами побито скло на вікнах будинків, посічено уламками автотранспорт. Також ворог безперервно атакував мікрорайон Корабел та прибережну зону. Окупанти обстріляли дачний кооператив біля с.Садове, поранення отримала 59-річна жінка", - йдеться у повідомленні Нацполіції.

Нагадаємо: Згідно з інформацією Генштабу ЗСУ, російська армія за добу здійснила загалом чотири ракетні й 41 авіаційний удар, а також 57 обстрілів з реактивних систем залпового вогню по позиціях Сил оборони та цивільній інфраструктурі населених пунктів.

Google News
ІНФОКУРС

Читайте нас у Google News

ПІДПИСАТИСЬ
Telegram
ОПЕРАТИВНІ НОВИНИ 🎉

Даруємо квитки в кіно своїм підпісникам!

Нагадуємо

Дивитись
Theme

Війна

14 населених пунктів Херсонщини були під обстрілами російських загарбників упродовж доби, поранена людина

Внаслідок обстрілів пошкоджені 12 багатоповерхівок та 54 приватні будинки.

09.05.2024 - 10:05

Arrow
Theme

Закон

У Кривому Розі затримали інформатора, який наводив ракети на місто

Зловмисник перебуває під вартою. Йому загрожує до 12 років тюрми.

08.05.2024 - 10:20

Arrow

Вас це може зацікавити