Російські окупанти 80 разів обстріляли Запорізьку область, є руйнування

Головна > Війна > Російські окупанти 80 разів обстріляли З...
Author

Марія Куренко

17.08.2023, 10:41
Shares

8

Views

511

Протягом минулої доби ворог атакував Запорізьку область артилерією, дронами, ракетами. Є руйнування.

Про цеповідомив начальник Запорізької ОВА Юрій Малашко, інформує Інфокурс.

"За минулу добу ворог завдав 80 ударів по 20 населених пунктах. 70 артилерійських обстрілів прийшлося по території Гуляйполя, Новодарівки, Щербаків, Малої Токмачки, Залізничного, Преображенки, Ольгівського, Полтавки, Темирівки, Кам'янського, Степового, Новояковлівки та інших сіл на лінії вогню", - зазначив він.

Також військові рф обстріляли з РСЗВ Новояковлівку й Новодарівку, атакували сімома БПЛА Залізничне, Новодарівку, Чарівне, Левадне й П'ятихатки. Окупанти поцілили ракетою по Запорізькому району - снаряд упав між двома селами, але не завдав шкоди.

Надійшло 28 повідомлень про руйнування житлових будинків, господарських будівель та об’єктів інфраструктури.

У свою чергу ГУ ДСНС у Запорізькій області повідомили, що внаслідок ворожих обстрілів виникла 1 пожежа у Пологівському районі. Вогнеборці приборкали пожежу у с. Преображенка на території приватного домоволодіння, де горіли дрова на загальній площі 30 кв.м.

Фото: ГУ ДСНС у Запорізькій області

"Для забезпечення побутових потреб населення співробітники ДСНС здійснили підвіз 25 тонн технічної води, а також питної води і продуктів харчування в міста Гуляйполе, Оріхів Пологівського району та смт Степногірськ Василівського району", - йдеться у повідомленні рятувальників.

Окрім того 16 серпня сапери ДСНС вилучили 1 залишок від ракети ракетно-зенітного комплексу "Бук" та 1 касетний елемент від системи залпового вогню "Ураган", які виявили у населених пунктах Запорізького району. Вибухонебезпечні предмети знищені відповідно підготовленими фахівцями-піротехніками з дотриманням правил безпеки.

Нагадаємо: Як інформував ІК, протягом минулої доби ворог завдав 8 ракетних та 82 авіаційних удари, здійснив 76 обстрілів з реактивних систем залпового вогню по позиціях наших військ та населених пунктам. Внаслідок російських терористичних атак, на жаль, є загиблі та поранені серед цивільного населення, зокрема й діти. Руйнувань зазнала портова інфраструктура на Одещині, житлові будинки та інша цивільна інфраструктура Харківської, Луганської, Донецької, Дніпропетровської та Херсонської областей.

Google News
ІНФОКУРС

Читайте нас у Google News

ПІДПИСАТИСЬ
Telegram
ОПЕРАТИВНІ НОВИНИ 🎉

Даруємо квитки в кіно своїм підпісникам!

Нагадуємо

Дивитись
Theme

Війна

Ворог на Харківщині розширив зону активних бойових дій майже на 70 км Сирський

Попереду будуть важкі бої й ворог до цього готується, зауважив Сирський.

17.05.2024 - 12:22

Arrow
Theme

Війна

Російські окупанти обстріляли щонайменше 13 населених пунктів Донеччини, є загиблі.

З лінії фронту евакуйовано 342 людини, у тому числі 20 дітей.

16.05.2024 - 11:36

Arrow

Вас це може зацікавити