російські хакери атакували сайти німецької влади, поліції, міністерств та аеропортів через підтримку Німеччиною України

Головна > Банки > російські хакери атакували сайти німецьк...
Author

Олександр Талов

09.05.2022, 16:02
Shares

3

Views

953

російські хакери атакували сайти німецької влади, поліції, міністерств та аеропортів через підтримку Німеччиною України

igorslab.de

Останнього часу проросійські хакери зазвичай здійснювали кібератаки на українські чи американські сайти, проте нещодавно ними були атаковані німецькі урядові ресурси.

Так за повідомлення видання Der Spiegel, на початку травня атаку проросійських хакерів зазнали веб-ресурси німецьких силових структур, міністерств та політиків, зробивши їх тимчасово недоступними.

Зокрема атаки зазнали сайти державної поліції кількох регіонів. Найбільше постраждав сайт федеральної землі Гессен, він був недоступний протягом декількох годин. Інші спроби злому були значно менш успішними — їх результатом став лише триваліший час завантаження сторінок.

"Згідно з внутрішнім офіційним звітом, Бундестаг, Федеральне міністерство оборони та сайт СДПН канцлера Олафа Шольца також були серед цілей кампанії кіберактивістів. Деякі з сайти були тимчасово недоступні через атаки навантаження", - йдеться у повідомленні.

Кібернапад вдалося відбити за рахунок високої готовності німецьких кіберслужб, а також тому, що вони були нескладними. Хакери використовували DDoS-атаки, і, як зазначають джерела Der Spiegel, їхньою метою було не нанесення істотних збитків, а своєрідний цифровий протест.

Відповідальність за кібератаки вже взяло на себе угруповання Killnet. Можливою причиною офіційні служби вважають постачання Германією зброї в Україну.

Нагадаємо: Згідно з інформацією SPIEGEL, Killnet вже атакував веб-сайти аеропортів у Гамбурзі та Бремені, які були недоступні в середині квітня. Активісти організації виправдували руййнівні атаки військовою підтримкою України з боку Німеччини. За словами влади, атаки не мали наслідків для польотів чи безпеки.

Google News
ІНФОКУРС

Читайте нас у Google News

ПІДПИСАТИСЬ
Telegram
ОПЕРАТИВНІ НОВИНИ 🎉

Даруємо квитки в кіно своїм підпісникам!

Нагадуємо

Дивитись
Theme

Закон

Що зміниться для окремих категорій громадян при перетині кордону з 18 травня - пояснення ДПСУ

З 18 травня після набуття чинності закону щодо вдосконалення мобілізації в пунктах пропуску в окремих категорій громадян перевірятимуть наявність війс...

16.05.2024 - 15:49

Arrow
Theme

Міжнародне

Прем’єра Словаччини Фіцо госпіталізували з вогнепальним пораненням після скоєння на нього замаху

Главу уряду доставили до лікарні, а ймовірного нападника затримала поліція.

15.05.2024 - 17:00

Arrow

Вас це може зацікавити