Російське міноборони звинуватило ЗСУ в атаці на військово-морську базу в Новоросійську

Головна > Війна > Російське міноборони звинуватило ЗСУ в а...
Author

Назар Лазебний

04.08.2023, 11:38
Shares

8

Views

934

Корабель Оленегорский горняк підбитий в Новоросійську під час спецоперації  СБУ - джерела | РБК-Україна
rbc.ua

В ніч на четвер, 4 серпня, військову-морську базу в Новоросійську атакували "морські безекіпажні катери".

Міноборони РФ заявило, що це Україна нібито атакувала двома морськими дронами військово-морську базу в місті, інформує Інфокурс.

Ці дрони нібито виявили та знищили російські кораблі, що охороняли зовнішній рейд бази.

Про вибухи і звуки, схожі на стрілянину в Новоросійську вночі повідомляли і місцеві ЗМІ та пабліки. Очевидці стверджують, що бачили яскравий спалах над морем і вибух неподалік від Каспійського трубопровідного консорціуму (КПК). Також вони чули звуки стрілянини над морем.

22

Водночас губернатор Краснодарського краю Веніамін Кондратьєв заявив, що постраждалих і руйнувань унаслідок атаки нібито українських дронів на Новоросійськнемає.

За повідомленням російської пропагадиської агенції ТАСС, інфраструктура Каспійського трубопровідного консорціуму не постраждала, відвантаження нафти триває в штатному режимі. У консорціумі додали, що наразі тимчасово припинено рух суден у порту в Новоросійську

Українські офіційні особи наразі не коментували цю інформацію. Однак варто нагадати, що нещодавно вперше були продемонстровані нові українські катери-камікадзе Magura V5 з бойовою частиною у 320 кг, про що американський телеканал CNN опублікував власний репортаж.

Як повідомляє LB.ua з посиланням на джерела в правоохоронних органах, Великий десантний корабель "Олєнєгорський горняк", що стояв у порту Новоросійська, був атакований під час спецоперації СБУ та демонструють передане редакції відео. На ньому видно, як надводний дрон СБУ, насичений 450 кілограмами тротилу, атакує ворожий корабель, де перебуває близько 100 осіб екіпажу.

LB.ua пише, що джерела в Службі безпеки зазначили, спецоперацію проводили разом з Військово-морськими силами. В результаті атаки "Олєнєгорский горняк" отримав серйозну пробоїну і наразі не може виконувати свої бойові завдання, попри брехню окупантів про те, що атака відбита.

За повідомленням Defense Express, судячи з відео з соцмереж, під час цієї атаки надводні дрони могли уразити черговий російський корабель. Так, на кадрах вище — великий десантний корабель проєкту 775, який з великою ймовірністю і був уражений одним (або декількома) дронами-камікадзе. Корабель має помітний крен на лівий борт, його тягнуть на буксирі.

Який саме корабель проєкту 775 вдалося підбити підказують самі росіяни — як повідомив голова Новоросійська Андрєй Кравченко, "моментально зреагували та допомогли уникнути наслідків атаки безекіпажних катерів екіпажі кораблів "Оленегорский горняк" і "Суворовец".

Як пережив цю атаку протидиверсійний катер П-349 "Суворовец" поки що невідомо, але, якщо враховувати, що дронам-камікадзе вдалося підбити цілий ВДК, то не виключено, що "Суворовец" взагалі міг піти на дно, припускає видання.

Атака Криму надводними БпЛА

Також в російському оборонному відомстві заявили, що вночі Крим атакували 13 безпілотних літальних апаратів. За твердженням міністерства оборони РФ, 10 з них були знищені засобами протиповітряної оборони, ще три - нейтралізовані засобами радіоелектронної боротьби.

В міноборони РФ стверджують, що постраждалих та руйнувань внаслідок атаки немає.

У свою чергу росЗМІ повідомляли, що системи ППО працювали вночі, зокрема, в районі Феодосії.

Google News
ІНФОКУРС

Читайте нас у Google News

ПІДПИСАТИСЬ
Telegram
ОПЕРАТИВНІ НОВИНИ 🎉

Даруємо квитки в кіно своїм підпісникам!

Нагадуємо

Дивитись
Theme

Війна

Ворог на Харківщині розширив зону активних бойових дій майже на 70 км Сирський

Попереду будуть важкі бої й ворог до цього готується, зауважив Сирський.

17.05.2024 - 12:22

Arrow
Theme

Війна

Російські окупанти обстріляли щонайменше 13 населених пунктів Донеччини, є загиблі.

З лінії фронту евакуйовано 342 людини, у тому числі 20 дітей.

16.05.2024 - 11:36

Arrow

Вас це може зацікавити