Робота восьми коаліцій з підтримки України буде у центрі уваги на 21 засіданні у форматі "Рамштайн"

Головна > Політика > Робота восьми коаліцій з підтримки Украї...
Author

Назар Лазебний

26.04.2024, 11:17
Shares

1

Views

713

Підтримка України союзниками та рівень антиросійської коаліції є  безпрецедентно високими — думка політолога - Freedom

Під час сьогоднішнього засідання Контактної групи з питань оборони України у форматі "Рамштайн" основна увага буде приділена діяльності восьми коаліцій на підтримку України.

Про це в ефірі марафону "Єдині новини" повідомив голова підкомітету з питань міжнародного військового співробітництва, інтеграції до НАТО та Європейського Союзу Комітету Верховної Ради з питань національної безпеки, оборони та розвідки Єгор Чернєв.

"Робота формату "Рамштайн" буде сфокусована на роботі коаліцій, які були створені протягом останнього року. Нагадаю, їх вісім – від бронетанкової коаліції до Коаліції дронів. Зараз різні країни, які входять до формату "Рамштайн", об’єднуються у тих коаліціях, в яких можуть бути найбільш спроможними і надати найбільшу допомогу", - сказав Чернєв.

Він також повідомив, що на порядку денному також будуть питання снарядів, систем ППО і ракет до них, а також бронетехніка і далекобійні ракети.

"Ті самі 300-кілометрові ATACAMS, про які ми просили, гадаю, мають бути", – додав парламентарій.

Нагадаємо: 26 квітня відбудеться 21-ша зустріч Контактної групи з питань оборони України, вона проходитиме в режимі онлайн.

Раніше речник Міністерства оборони США генерал-майор ВПС Патрік Райдер міністр повідомляв, що 21-ше засідання Контактної групи з питань оборони України проведуть міністр оборони США Ллойд Остін і голова Об’єднаного комітету начальників штабів генерал Чарльз Браун.

Google News
ІНФОКУРС

Читайте нас у Google News

ПІДПИСАТИСЬ
Telegram
ОПЕРАТИВНІ НОВИНИ 🎉

Даруємо квитки в кіно своїм підпісникам!

Нагадуємо

Дивитись
Theme

Війна

У квітні окупанти застосували проти ЗСУ понад 400 хімічних боєприпасів - Генштаб 

З лютого 2023 по квітень 2024 року було зафіксовано 1891 випадок застосувань російською федерацією боєприпасів, споряджених небезпечними хімічними реч...

03.05.2024 - 17:38

Arrow
Theme

Війна

Ворог вчора ввечері завдав ракетного удару по Криворізькому району, на ранок атакував Нікопольщину 

Вранці спрямували дрони на Нікополь та Марганецьку громаду.

03.05.2024 - 09:36

Arrow

Вас це може зацікавити