РНБО ухвалила проєкт Стратегії деокупації та реінтеграції окупованого Криму

Головна > Міжнародне > РНБО ухвалила проєкт Стратегії деокупаці...
Author

Марія Куренко

12.03.2021, 09:07
Shares

0

Views

1 192

РНБО ухвалила проєкт Стратегії деокупації та реінтеграції окупованого Криму

Секретар СНБО Олексій Данилов.

pravda.com.ua

РНБО ухвалила проєкт "Стратегія деокупації та реінтеграції тимчасово окупованої території Автономної Республіки Крим та міста Севастополя".

Про це заявив секретар РНБО Олексій Данілов, на брифінгу після закінчення засідання РНБО у четвер, 11 березня.

"Це перший фундаментальний документ із часів окупації Кримського півострова Російською Федерацією, який дає чіткий дороговказ, у який спосіб ми рухатимемося в питаннях деокупації Криму", - сказав він на брифінгу після закінчення засідання РНБО.

Робота над документом тривала понад рік із залученням представників багатьох інститутів, зокрема, - Меджлісу кримськотатарського народу.

О. Данілов зазначив, що 16 травня 2008 року РНБО України ухвалила рішення, яке було уведене у дію Указом Президента України 20 травня 2008 року № 463, і яким Кабінетові Міністрів України було доручено у двомісячний термін підготувати та забезпечити внесення законопроекту щодо припинення з 2017 року дії міжнародних договорів про тимчасове перебування на території України Чорноморського флоту Російської Федерації.

Як зазначив секретар РНБО, цей законопроект з невідомих причин не був розроблений, що призвело до того, що у 2010 році з’явилися так звані Харківські угоди, які у безпрецедентно короткий проміжок часу - через 4 дні після підписання, були ратифіковані депутатами Верховної Ради.

Данилов наголосив, що за подібні дії, має настати не тільки політична, а і кримінальна відповідальність.

"Є окреме доручення Службі безпеки України з’ясувати, у який спосіб ці 236 депутатів голосували з цього питання, і якщо СБУ вважатиме за необхідне, вона має порушити провадження за 111-ю статтею Кримінального кодексу "Державна зрада" щодо відповідних осіб", - заявив О. Данілов.

Нагадаємо: Як повідомляв раніше ІК, у лютому 2021 року РНБО розглянула проєкт "Державної стратегії деокупації та реінтеграції тимчасово окупованої території Автономної Республіки Крим та м. Севастополь" в закритому режимі.

Google News
ІНФОКУРС

Читайте нас у Google News

ПІДПИСАТИСЬ
Telegram
ОПЕРАТИВНІ НОВИНИ 🎉

Даруємо квитки в кіно своїм підпісникам!

Нагадуємо

Дивитись
Theme

Війна

Ворог здійснив 22 безуспішні спроби прорвати оборону на Времівському напрямку

На Покровському напрямку противник здійснив 18 безуспішних спроб атакувати наші позиції. Бойові дії ще тривають, ситуація напружена.

16.05.2024 - 09:00

Arrow
Theme

Війна

Вночі росіяни завдали ракетного удару по Херсону

Минулої доби російські загарбники здійснили обстріли чотирьох населених пунктів Херсонської області, загинула одна людина.

15.05.2024 - 09:40

Arrow

Вас це може зацікавити