Різновиди кондиціонерів: особливості, технічні характеристики та умови монтажу

Головна > Бізнес > Різновиди кондиціонерів: особливості, те...
Author

Олександр Талов

10.01.2024, 12:59
Shares

2

Views

401

DIM.RIA – Кондиціонер в інтер'єрі: показати не можна заховати

Кондиціонери — це пристрої, призначені для підтримки комфортної температури в приміщенні. Вони є незамінними в спекотні літні дні та холодні зимові ночі. На ринку представлено широкий вибір кондиціонерів різного типу, призначення та цінової категорії.

Класифікація кондиціонерів

За кількістю блоків:

Моноблочні пристрої - це кондиціонери, що складаються з одного блоку. В кострукції блоку знаходяться всі частини холодильної системи, такі як компресор, випарник, конденсатор, а також вентилятор. Пристрої бувають різної потужності та габаритних розмірів. За типом установки поділяються на:

  • віконні кондиціонери - призначені для невеликих приміщень. Такі пристрої стаціонарно встановлюються у отвір стіни або у вікно;
  • мобільні кондиціонери - встановлюються на підлозі та можуть бути переміщені з однієї кімнати у іншу;
  • дахові кондиціонери чи інакше руфтопи - встановлюють у великих за об'ємом приміщеннях, таких як торгові зали, кінотеатри чи павільйони для проведення виставок.

Спліт-системи - найпоширеніший тип кондиціонерів, який складається з двох блоків - зовнішнього (встановлюється зовні будівлі. Блок відповідає за обробку та циркуляцію охолоджуючого агенту) та внутрішнього (встановлюється в кімнаті на стіну, стелю, чи в канал в залежності від типу пристрою. Блок відповідає за підігрів чи охолодження повітря в приміщенні).

Одним із різновидів спліт-системи - є касетний кондиціонер. Скориставшись посиланням bt-service.ua/uk/kondicionery/kassetnye-kondicionery можна вибрати пристрій, який найбільше підійде під дизайн приміщення у відповідності з сімейним бюджетом.

Завдяки конструктивним особливостям внутрішнього блоку, а саме його малій висоті, його легко можна монтувати між основною та навісною чи натяжною стелями. Пристрій відмінно вписується у будь-яке дизайнерське рішення і при цьому має низький рівень шуму, горизонтальний розподіл повітряних потоків і, як результат, відсутність протягів, а також завдяки якісним фільтрам чудово очищує повітря.

Ще одним різновидом спліт-системи є кондиціонери канального типу. Основною особливістю пристрою є прихований монтаж внутрішнього блоку. Такі кондиціонери є напів промисловими моделями, тому можуть використовуватися у достатньо великих приміщеннях таких як офіси, невеличка крамниця чи готельний номер. Докладніше з техничними характеристиками можна ознайомитися за посиланням bt-service.ua/uk/kondicionery/kanalnye-kondicionery.

Мульті спліт-системи - пристрої, які складаються з одного зовнішнього та кількох внутрішніх блоків. Такі кондиціонери використовують для охолодження, наприклад, кількох кімнат у квартирі, будинку або офісному приміщенні. Така система дозволяє використати принцип зонування для охолодження або обігріву. Кожен окремий внутрішній блок буде працювати незалежно від інших для створення необхідних мікрокліматичних умов у кімнаті.

За принципом роботи кондиціонери поділяються на:

  • повітря-повітря — найпоширеніший тип кондиціонерів. Вони працюють за принципом теплообміну між зовнішнім і внутрішнім блоками.
  • вода-повітря — використовують воду для охолодження повітря. Вони більш ефективні, ніж повітря-повітряні кондиціонери, але і більш дорогі.

За типом охолоджуючої речовини кондиціонери поділяються на:

  • фреонові — найпоширеніший тип кондиціонерів. Вони мають низьку вартість і прості в експлуатації.
  • гідрофлюідні — використовують воду в якості охолоджуючої речовини. Вони більш екологічні, ніж фреонові кондиціонери, але і більш дорогі.

Технічні характеристики кондиціонерів

При виборі кондиціонера необхідно враховувати такі технічні характеристики:

  • Потужність — визначає, яку площу приміщення може охолодити кондиціонер.
  • Клас енергоефективності — показує, наскільки ефективно кондиціонер використовує електроенергію.
  • Рівень шуму — важливо враховувати, якщо кондиціонер буде встановлений в спальні або дитячій кімнаті.
  • Функції — деякі кондиціонери мають додаткові функції, такі як нагрів повітря, очищення повітря, іонізація повітря тощо.

Умови монтажу кондиціонерів

Монтаж кондиціонера повинен проводитися кваліфікованим фахівцем. При монтажі необхідно враховувати такі фактори:

  1. Розміри приміщення — кондиціонер повинен бути підібраний відповідно до площі приміщення.
  2. Розташування зовнішніх і внутрішніх блоків — зовнішній блок повинен бути встановлений на відстані не менше 10 метрів від вікон, дверей та інших отворів. Внутрішній блок повинен бути встановлений на висоті не менше 2 метрів від підлоги.
  3. Встановлення дренажної системи — якщо кондиціонер має функцію конденсату, необхідно встановити дренажну систему для відведення конденсату.

Вибір кондиціонера

При виборі кондиціонера необхідно враховувати такі фактори:

  1. Розмір приміщення
  2. Клас енергоефективності
  3. Рівень шуму
  4. Додаткові функції
  5. Умови монтажу

Враховуючи всі ці фактори, ви зможете насолоджуватись комфортними умовами життя незалежно від температури оточуючого середовища.

Google News
ІНФОКУРС

Читайте нас у Google News

ПІДПИСАТИСЬ
Telegram
ОПЕРАТИВНІ НОВИНИ 🎉

Даруємо квитки в кіно своїм підпісникам!

Нагадуємо

Дивитись
Theme

Війна

Пошкоджено обʼєкти критичної інфраструктури внаслідок ракетної атаки на Кіровоградську та Запорізьку області

Травмовано дитину 8 років. Руйнувань, за попередніми даними, зазнали 13 приватних будинків та майже 30 гаражів.

08.05.2024 - 09:22

Arrow
Theme

Політика

В "інавгурації" Путіна візьмуть участь представники семи країн ЄС, в тому числі Франції - Reuters 

У Держдепі США також заявили, що не відправлятимуть представника на "інавгурацію", проте Путіна досі вважають президентом.

07.05.2024 - 12:33

Arrow

Вас це може зацікавити