рф змушена купувати артилерійські ракети та снаряди у КНДР– NYT

Головна > Енергетика > рф змушена купувати артилерійські ракети...
Author

Марія Куренко

06.09.2022, 12:58
Shares

0

Views

328

рф змушена купувати артилерійські ракети та снаряди у КНДР– NYT

volynnews.com

Мільйони артилерійських снарядів і ракет у Північної Кореї, що свідчить про те, що глобальні санкції серйозно обмежили її ланцюжки поставок і змусили москву звернутися до держав-вигнанців за військовою допомогою.

Про це повідомляє The New York Times із посиланням на нещодавно розсекречені дані американської розвідки, інформує Інфокурс.

"Сполучені Штати надали небагато деталей із розсекречених розвідданих про види озброєння, час або розмір партії, і поки також немає можливості незалежно перевірити здійснення продажу. Офіційний представник США сказав, що, окрім ракет малої дальності та артилерійських снарядів, очікується, що Росія намагатиметься придбати додаткове північнокорейське обладнання", - йдеться у повідомленні видання.

Один американський чиновник заявив, що рішення росії купувати зброю в КНДР свідчить про відчай москви.

"Кремль має бути стривожений тим, що йому взагалі доводиться щось купувати у Північної Кореї", — сказав у свою чергу Мейсон Кларк, який очолює групу з питань дослідження росії в Інституті вивчення війни.

За словами військового експерта з American Enterprise Institute Фредеріка В. Кагана, поки що незрозуміло, наскільки закупівлі в Північній Кореї пов’язані з експортним контролем, запровадженим проти росії країнами Заходу.

Він додав, що у 152-міліметровому артилерійському снаряді чи ракеті типу "Катюша", які виробляє Північна Корея, немає нічого високотехнологічного.

Каган зазначив, що це є ознакою того, що росія не в змозі самостійно виробляти найпростіший матеріал, необхідний для ведення війни.

Зазначається, що обмеження російського військового ланцюжка поставок є центральною частиною американської стратегії послаблення москви з метою перешкодити як її військовій агресії в Україні, так і її майбутній здатності загрожувати своїм сусідам.

Google News
ІНФОКУРС

Читайте нас у Google News

ПІДПИСАТИСЬ
Telegram
ОПЕРАТИВНІ НОВИНИ 🎉

Даруємо квитки в кіно своїм підпісникам!

Нагадуємо

Дивитись
Theme

Війна

Російські окупанти вранці штурмували Старомайорське, Кринки та Роботине - Cили оборони

Ворог здійснив 12 спроб штурмів Старомайорського і 4 - Кринки.

14.05.2024 - 09:50

Arrow
Theme

Економіка

USDA прогнозує зменшення виробництва зернових в Україні у 2024/25 маркетинговому році

Прогнозні баланси USDA вказують на скорочення світових запасів зерна, що дало ринку стимул до зростання цін.

13.05.2024 - 12:05

Arrow

Вас це може зацікавити