РФ завдала довкіллю України збитків на 2,2 трлн грн - Шмигаль 

Головна > Економіка > РФ завдала довкіллю України збитків на 2...
Author

Ольга Фединчік

31.01.2024, 13:52
Shares

1

Views

404

Денис Шмигаль: Держава дає людям ресурс для опалення там, де немає  можливості опалювати приміщення газом | Кабінет Міністрів України
Кабінет міністрів

Від початку повномасштабного вторгнення ворог завдав українському довкіллю шкоди на 2,2 трлн грн.

Про це повідомив прем’єр-міністр України Денис Шмигаль під час Міжнародного довкіллєвого форуму "United for Nature. Agenda for Ukraine".

Денис Шмигаль: Наша мета — змусити агресора заплатити за всі здійсненні злочини, зокрема злочини проти довкілля
Денис Шмигаль: Наша мета — змусити агресора заплатити за всі здійсненні злочини, зокрема злочини проти довкілля

Фото: Кабінет міністрів України

Він розповів, що, за інформацією Міндовкілля, за час повномасштабного вторгнення зафіксовано майже 3,6 тис. російських злочинів проти екології.

"Ворог завдав нам збитків на суму 2,2 трлн грн. Сотні тисяч квадратних кілометрів української землі, за даними Міністерства економіки, потенційно забруднені мінами та снарядами", - наголосив Шмигаль.

Шмигаль зазначив, що через постійні обстріли утворилося понад 750 тис. тонн відходів руйнації, якими забруднено 30 млн га території.

Він наголосив, що спільна мета України й партнерів - змусити агресора заплатити за всі здійсненні злочини, зокрема злочини проти довкілля.

"Очікуємо на дієві рішення з боку Європейського Союзу, США та інших країн, які дозволять спрямувати ресурси рф на допомогу Україні. Це буде важливий прецедент глобального масштабу. Будь-який агресор знатиме — рано чи пізно він заплатить за заподіяну шкоду", — наголосив Денис Шмигаль.

Торік в Україні повернено в експлуатацію понад 200 тис. га сільгоспземель, у 2024 році планується обстежити і в разі потреби очистити понад 512 тис. га.

Також Денис Шмигаль повідомив, що Уряд продовжує долати наслідки підриву росіянами греблі Каховської ГЕС. Виділено мільярди гривень, збудовано нові водогони.

Нагадаємо: Вніч на 6 червня російські окупанти підірвали Каховську ГЕС. Внаслідок підриву машинної зали зсередини Каховську ГЕС повністю зруйновано. Станція відновленню не підлягає. Підрив Каховської ГЕС створив смертельну небезпеку для українських громадян у населених пунктах по обидва береги Дніпра нижче Каховського водосховища.

Руйнування греблі Каховської ГЕС завдало Україні збитків на суму майже 14 мільярдів доларів США, про це йдеться у новому звіті, представленому Урядом України та Організацією Об'єднаних Націй. Початкова оцінка загальних потреб у відновленні та відбудові становить 5,04 мільярда доларів США, і очікується, що ця цифра зростатиме в міру проведення більш детальних оцінок. У короткостроковій перспективі на заходи з відновлення у 2023/2024 роках необхідно 1,82 мільярда доларів США.

Google News
ІНФОКУРС

Читайте нас у Google News

ПІДПИСАТИСЬ
Telegram
ОПЕРАТИВНІ НОВИНИ 🎉

Даруємо квитки в кіно своїм підпісникам!

Нагадуємо

Дивитись
Theme

Війна

Фахівці завершили ремонт залізничної колії в Херсоні, пошкодженої внаслідок обстрілу РФ

Вранці 8 травня російська окупаційна армія атакувала цивільну залізничну інфраструктуру у Херсоні.

08.05.2024 - 16:17

Arrow
Theme

Війна

Російські війська атакували два обʼєкти критичної енергетичної інфраструктури на Львівщині

Ворог влучив в енергетичні об'єкти у Червоноградському та Стрийському районах.

08.05.2024 - 09:01

Arrow

Вас це може зацікавити