рф вважає неприйнятною пропозицію про створення демілітаризованої зони навколо ЗАЕС

Головна > Війна > рф вважає неприйнятною пропозицію про ст...
Author

Назар Лазебний

18.08.2022, 16:33
Shares

3

Views

850

рф вважає неприйнятною пропозицію про створення демілітаризованої зони навколо ЗАЕС

glavcom.ua

Москва не сприймає пропозицію щодо створення демілітаризованої зони навколо Запорізької АЕС.

Про пише російський "Интерфакс"з посиланням на заступника директора департаменту інформації та друку МЗС рф Івана Нечаєва, інформує Інфокурс.

"Неприйнятні пропозиції щодо демілітаризованої зони навколо Запорізької АЕС. Їх реалізація зробить станцію ще більш вразливою".

Проте Москва очікує поїздку інспекторів МАГАТЕ на ЗАЕС "найближчим часом".

Нагадаємо: 14 серпня на офіційному сайті Євросоюзу оприлюднена заява, в якій 42 країни світу закликали Росію вивести війська із Запорізької атомної електростанції. Звернення випущено від імені 42 країн: у тому числі всіх країн Євросоюзу, Австралії, Великобританії Грузії, Ісландії, Канади, Ліхтенштейну, Молдови, Нової Зеландії, Норвегії, Північної Македонії, США, Чорногорії, Південної Кореї та Японії.

У тексті Росію закликають вивести збройні сили та весь неуповноважений персонал зі станції, з її найближчих околиць та з усієї України.

Генеральний секретар ООН Антоніу Гутерреш минулого тижня закликав негайно припинити військові дії поблизу електростанції та створення демілітаризованої зони навколо ЗАЕС. До цих закликів приєднався і головний дипломат ЄС.

В ООН відкинули звинувачення з Росії про те, що нібито це Секретаріат ООН блокує візит Міжнародного агентства з атомної енергії на Запорізьку АЕС, що перебуває під контролем російських окупаційних військ.

Президент Володимир Зеленський заявив, що Україна готова забезпечити належний контроль і місія МАГАТЕ може бути направлена на захоплену ЗАЕС в легальний спосіб і дуже швидко.

Google News
ІНФОКУРС

Читайте нас у Google News

ПІДПИСАТИСЬ
Telegram
ОПЕРАТИВНІ НОВИНИ 🎉

Даруємо квитки в кіно своїм підпісникам!

Нагадуємо

Дивитись
Theme

Війна

Протягом минулої доби на фронті відбулося 95 бойових зіткнень.

Також продовжує тиснути на Авдіївському та Бахмутському напрямках.

10.05.2024 - 09:04

Arrow
Theme

Міжнародне

Сі Цзіньпін прибув з візитом до Угорщини, де обговорить з Орбаном війну в Україні та інфраструктурні проєкти - Reuters 

Очікується, що Угорщина та Китай, які відзначають 75-ту річницю встановлення дипломатичних відносин, підпишуть від 16 до 18 нових угод про співпрацю.

09.05.2024 - 10:47

Arrow

Вас це може зацікавити