рф скликає Радбез ООН щодо вивезення українських дітей –АР

Головна > Столиця > рф скликає Радбез ООН щодо вивезення укр...
Author

Назар Лазебний

21.03.2023, 12:13
Shares

1

Views

949

рф скликає Радбез ООН щодо вивезення українських дітей –АР

Посол росії в ООН Василь Небензя

news.un.org

росія планує провести неформальне засідання Ради Безпеки ООН на початку квітня щодо депортації українських дітей, через що Міжнародний кримінальний суд в Гаазі видав ордер на арешт президента рф володимира путіна.

Про це пише АР, інформує Інфокурс.

Посол росії в ООН василь небензя заявив на пресконференції в понеділок, що рф запланувала засідання РБ ООН задовго до п’ятничного рішення МКС. Починаючи з 1 квітні росія головує в Раді безпеки ООН.

Раніше суд заявив, що вимагає арешту путіна, оскільки він "імовірно несе відповідальність за військовий злочин у незаконній депортації (дітей) і їх незаконному переміщенні з окупованих територій України до російської федерації.

Оголошення ордерів на путіна та уповноваженої з прав дитини в Офісі президента рф Марії Львової-Бєлової Україна сприйняла як перший крок до притягнення росії до відповідальності за злочини, скоєні нею починаючи з моменту повномасштабного вторгнення рф в Україну. Оголошення було зроблено після звіту слідчої комісії ООН щодо України в четвер, у якому йдеться про наявність доказів незаконного переміщення сотень українських дітей до росії.

Москва, яка не є однією зі 123 країн, які є сторонами суду, відхилила це рішення, назвавши позов "юридично недійсним" і "обурливим".

У той же час Небензя назвав питання про дітей "повністю роздутим" і сказав, що москва хоче пояснити на засіданні Ради безпеки, орієнтовно 6 квітня, що їх вивезли до рф "тому, що хотіли вберегти від небезпеки, яку можуть принести воєнні дії".

Нагадаємо: 17 березня, МКС видав ордер на арешт президента рф володимира путіна та марії львової-бєлової, яка є уповноваженою президента рф з прав дитини, звинувативши їх у відповідальності за викрадення дітей з України.

Як заявив прокурор МКС Карім Хан, міжнародні ордера на арешт президента Росії Володимира Путіна та дитячого омбудсмена Марії Львової-Бєлової видані довічно і можуть бути відкликані лише в тому випадку, якщо вони постануть перед судом і судді закриють справу.

Google News
ІНФОКУРС

Читайте нас у Google News

ПІДПИСАТИСЬ
Telegram
ОПЕРАТИВНІ НОВИНИ 🎉

Даруємо квитки в кіно своїм підпісникам!

Нагадуємо

Дивитись
Theme

Війна

Внаслідок ракетного удару по Кривому Рогу  четверо людей постраждало, серед них дитина

Пошкоджено 12 житлових будинків, готель, Палац культури, банк, магазини, 14 легкових автомобілів.

21.10.2024 - 09:36

Arrow
Theme

Закон

Кабмін звільнив заступника міністра агрополітики Головню

Володимира Гончарука призначено заступником голови Державної служби з питань праці.

18.10.2024 - 12:44

Arrow

Вас це може зацікавити