рф передала Саудівській Аравії 10 полонених в Україні іноземців

Головна > Культура > рф передала Саудівській Аравії 10 полоне...
Author

Марія Куренко

21.09.2022, 19:50
Shares

3

Views

820

рф передала Саудівській Аравії 10 полонених в Україні іноземців

vesti.kz

Російська влада передала Саудівській Аравії 10 полонених в Україні іноземців. Літак із ними вже приземлився в арабській країні.

Про це пише Al-Arabiya, посилаючись на Саудівське агентство преси (SPA) та джерела, обізнані з цим питанням, інформує Інфокурс.

Посередником у цих перемовинах був саудівський кронпринц Мухаммед бін Салман, який напряму комунікував із кремлем та українською стороною.

Повідомляється про те, що росіяни передали пʼятьох британців, одного марокканця, одного шведа, одного хорвата та двох американців. Їхні імена поки що не називають, однак їхні громадянства співпадають із публічно відомими фактами потрапляння в полон іноземців, які воювали на боці ЗСУ.

Деяких із полонених іноземців так званий суд Теростичної "ДНР" навіть встиг "засудити" до смертної кари.

Ймовірно звільнили: громадянина Хорватії Векослава Пребіга, громадянина Швеції Матіаса Густавссона, громадян Великої Британії Джона Гардінґа, Ендрю Хілла, Ділана Хілі, Шона Піннера та Ейдена Есліна, громадянина Марокко Саадуна Брагіма, а також двох громадян США — Олександра Дрюке та Енді Хʼюна.

Нагадаємо: 15 серпня проросійська окупаційна влада Донецької області розпочала "суд" ще над пʼятьма іноземцями, яких росіяни взяли у полон на "Азовсталі". Псевдосуд розглядає "справи" громадян Швеції, Хорватії та Великої Британії. Трьом із затриманих загрожує смертна кара.

9 червня російські державні ЗМІ повідомили, що двоє британських громадян, 28-річний Ейден Аслін та 48-річний Шон Піннер, постали перед судом на підконтрольній Росії території в Донецьку, де їх визнали винними у найманстві та в скоєнні дій, спрямованих на захоплення влади та повалення так званого конституційного ладу невизнаної псевдореспубліки "ДНР"та засудили до страти.

30 червня Євроейський суд з прав людини (ЄСПЛ) прийняв рішення щодо вживання тимчасових заходів у справах двох британців, які були засуджені до страти в окупованому Донецьку. У рішенні суду зазначається, що суд, зокрема, вказав, що уряд рф, відповідно до правила 39 (тимчасові заходи) Регламенту Суду, повинен забезбечити щоб смертної кари щодо заявників не було проведено.

Генеральний штаб України заявляв, що на іноземних громадян, які служать у Збройних силах України, поширюється правовий статус комбатантів. Цей статус, зокрема, наділяє їх правом на поводження з ними як з військовополоненими, якщо вони потрапили до рук ворога, адже вони захищені Женевською конвенцією.

Google News
ІНФОКУРС

Читайте нас у Google News

ПІДПИСАТИСЬ
Telegram
ОПЕРАТИВНІ НОВИНИ 🎉

Даруємо квитки в кіно своїм підпісникам!

Нагадуємо

Дивитись
Theme

Війна

Ворог продовжує атакувати на семи напрямках, упродовж доби відбулося 146 бойових зіткнень

На Авдіївському напрямку, нашими захисниками відбито 45 атак .

09.05.2024 - 09:50

Arrow
Theme

Війна

Сили Оборони знищили 59 повітряних цілей: 39 ракет та 20 ударних БпЛА

Загалом ворог застосував 76 засобів повітряного нападу – 55 ракет та 21 ударний безпілотник

08.05.2024 - 10:02

Arrow

Вас це може зацікавити