РФ обстріляла енергетичну інфраструктуру у восьми областях України

Головна > Енергетика > РФ обстріляла енергетичну інфраструктуру...
Author

Назар Лазебний

10.09.2024, 14:02
Shares

3

Views

169

На Київщині за минулу добу відновлено енергопостачання для понад 6 тисячі  родин | КиївВлада - Новини Київа й столичного регіону
kyivvlada.com.ua

РФ за минулу добу обстріляла цивільну енергетичну інфраструктуру у Дніпропетровській, Донецькій, Миколаївській, Полтавській, Сумській, Харківській, Херсонській та Чернігівській областях.

Проте, як повідомляє Міністерство енергетики, на вівторок, 10 вересня, не планується застосування графіків погодинних відключень.

Згідно із повідомленням, ситуація в енергетиці залишається стабільною, проте значні пошкодження, завдані масованими атаками РФ, і далі ускладнюють роботу енергосистеми.

На Дніпропетровщині через обстріли двічі знеструмлювалась підстанція, побутові споживачі та водоканал. Крім того, також була знеструмлена підстанція, споживачі та залізниця (порушень руху потягів не було).

На Сумщині внаслідок обстрілу повітряної лінії знеструмлювалась підстанція та споживачі Харківської області. За минулу добу енергетики заживили понад одну тисячу споживачів у 6 населених пунктах, знеструмлених внаслідок бойових дій. Загалом без електропостачання залишаються 8,1 тисячі абонентів у 100 населених пунктах.

У Запорізькій області через бойові дії без напруги 3,7 тисячі споживачів у 51 населеному пункті.

На Полтавщині під час повітряної тривоги вимикалась повітряна лінія, при цьому знеструмлювались споживачі. На Чернігівщині внаслідок атаки відключились повітряні лінії, знеструмлювалось 947 абонентів у 15 населених пунктах.

На Донеччині внаслідок ворожого обстрілу території однієї з шахт пошкоджено обладнання.

На Миколаївщині через бойові дії знеструмлено 1,1 тисячі абонентів.

На Харрківщині енергетики заживили 61,8 тисячі абонентів, які були знеструмлені внаслідок обстрілів. Всього на ранок через бойові дії без напруги 40,7 тисячі абонентів.

На Херсонщині у м. Херсон енергетики заживили 745 споживачів. Загалом в обласному центрі без напруги 3206 споживачів. В області ремонтні бригади повернули електропостачання для 1307 споживачів в одному населеному пункті. Загалом без світла в області понад 25 тисяч споживачів у 45 населених пунктах.

На Чернігівщині без електропостачання 2,1 тисячі споживачів у 39 населених пунктах.

На поточну добу прогнозується імпорт із Польщі, Словаччини, Румунії, Угорщини та Молдови максимальною потужністю в окремі години 1211 МВт.

Нагадаємо: Під час останньої масштабної атаки 26 серпня понад 200 російських ракет і дронів завдали українській енергосистемі шкоди, яка спровокувала масштабні відключення світла. Російські війська не припиняють щоденних обстрілів обʼєктів енергетичної інфраструктури. Наразі триває масштабна ремонтна кампанія для відновлення стабільної роботи енергосистеми та підготовки до осінньо-зимового періоду.

Google News
ІНФОКУРС

Читайте нас у Google News

ПІДПИСАТИСЬ
Telegram
ОПЕРАТИВНІ НОВИНИ 🎉

Даруємо квитки в кіно своїм підпісникам!

Нагадуємо

Дивитись
Theme

Війна

Ворог атакує на 12 напрямках, найактивніше на Покровському та Курахівському - 86 атак за добу

Загалом, протягом минулої доби зафіксовано 187 бойових зіткнень.

19.09.2024 - 09:22

Arrow
Theme

Війна

ППО вночі збила 46 із 52 дронів-камікадзе, які РФ використала для атаки

Також, внаслідок протидії, керовані авіаційні ракети не досягли бажаних противником цілей.

18.09.2024 - 10:55

Arrow

Вас це може зацікавити