рф намагається сфабрикувати докази стосовно теракту в Оленівці - Associated Press

Головна > Енергетика > рф намагається сфабрикувати докази стосо...
Author

Ольга Фединчік

04.08.2022, 11:49
Shares

3

Views

923

рф намагається сфабрикувати докази стосовно теракту в Оленівці - Associated Press

Зруйнований барак у в’язниці в Оленівці, на території, контрольованій підтримуваними рф сепаратистськими силами, 29 липня 2022 рік.

apnews.com

У США вважають, що росія намагається сфабрикувати докази щодо теракту в окупованій Оленівці, під час якого були вбиті українські військовополонені.

Про це пише Associated Press із посиланням на джерела, інформує Інфокурс.

Розвідники виявили, що рф прагне підкинути хибні докази, аби звинуватити Україну за підрив вʼязниці.

Засекречені розвіддані американців свідчать, що росіяни можуть навіть підкидати використані проти цілей окупантів в інших місцях боєприпаси від HIMARS, аби зробити вигляд, що це українські військові обстріляли вʼязницю з наданого США озброєння.

Очікується, що росія вживе таких заходів, оскільки очікує, що незалежні слідчі та журналісти врешті-решт отримають доступ до Оленівки, додав чиновник.

Раніше в середу генеральний секретар ООН Антоніу Гутерреш заявив, що він призначає місію зі встановлення фактів у відповідь на запити Росії та України щодо розслідування вбивств у в'язниці.

Він повідомив журналістам, що не має повноважень проводити кримінальні розслідування, але має повноваження проводити місії зі встановлення фактів, а також додав, що зараз готується технічне завдання місії в Україну, яке буде направлено на затвердження урядам України та Росії.

Нагадаємо: 28 липня на території колишньої виправної колонії №120, яка використовувалася окупантами для утримання полонених, в окупованій Оленівці відбувся потужний вибух. Унаслідок вибуху було зруйновано приміщення, де знаходились полонені українці.

29 липня російські медіа повідомили про обстріл колонії в Оленівці на Донеччині, де утримувалися українські полонені. Пропагандисти стверджували, що є щонайменше 53 загиблих та 75 поранених.

Генштаб України спростував звинувачення рф, що удар нанесли ЗСУ. За інформацією Генштабу, росіяни намагалися приховати катування і вбивства полонених.

СБУ перехопила телефонні розмови, в яких окупанти підтверджують, що саме російські війська винні у вибуху в колонії окупованої Оленівки.

Підрозділи "Азову" оголосили полювання на причетних до вбивства військовополонених в Оленівці.

2 серпня Верховний суд рф визнав український добровольчий батальйон "Азов" "терористичною організацією" та заборонив його діяльність на території росії.

Міжнародний комітет Червоного Хреста опублікував заяву, у якій дав пояснення, що він не гарантував безпеку захисників "Азовсталі", які потрапили в російський полон.

Google News
ІНФОКУРС

Читайте нас у Google News

ПІДПИСАТИСЬ
Telegram
ОПЕРАТИВНІ НОВИНИ 🎉

Даруємо квитки в кіно своїм підпісникам!

Нагадуємо

Дивитись
Theme

Війна

Ворог на Харківщині розширив зону активних бойових дій майже на 70 км Сирський

Попереду будуть важкі бої й ворог до цього готується, зауважив Сирський.

17.05.2024 - 12:22

Arrow
Theme

Війна

Російські окупанти обстріляли щонайменше 13 населених пунктів Донеччини, є загиблі.

З лінії фронту евакуйовано 342 людини, у тому числі 20 дітей.

16.05.2024 - 11:36

Arrow

Вас це може зацікавити