РФ готує нові ІПСО щодо звинувачень України в воєнних злочинах у Курській області

Головна > Закон > РФ готує нові ІПСО щодо звинувачень Укра...
Author

Олександр Талов

12.08.2024, 17:37
Shares

3

Views

191

У ГУР попередили про активізацію російського ІПСО – АрміяInform
armyinform.com.ua

Служба безпеки України фіксує спроби спецслужб рф використати ситуацію в Курській області для безпідставних звинувачень українських захисників у вчиненні воєнних злочинів.

Про це інформує пресслужба СБУ

Як зазначає Служба безпеки, для цього російська сторона створює та поширює різноманітні фейки та інформаційні вкиди, які не мають нічого спільного з реальністю.

"Такі інформаційно-психологічні спецоперації ворога повʼязані насамперед із неможливістю ефективно протидіяти наступальним діям ЗСУ", - йдеться у повідомленні.

За даними СБУ, найближчим часом російські спецслужби можуть вдатися до інсценування злочинів, зокрема щодо цивільного населення Курської області, щоб потім звинуватити в їх скоєнні українську сторону.

СБУ попереджає, що такі спроби є марними, і не впливатимуть ні на наступальні дії ЗСУ, ні на думку міжнародних партнерів нашої держави.

"Адже Сили оборони України довели всьому світові, що чітко дотримуються правил та звичаїв ведення війни. Зокрема, як щодо поводження з військовополоненими рф, так і щодо цивільного населення. Українські воїни неухильно наближають Перемогу України. І жодні ворожі ІПСО не стануть цьому на заваді", - зазначили в СБУ.

Нагадаємо: 6 серпня в Курській області заговорили про прорив кордону. Спершу росіяни стверджували, що їхня ФСБ стримала атаку, але згодом визнали, що певна кількість військових і техніки зайшли на їхню територію. Провоєнні російські блогери писали про втрату деяких населених пунктів. Також там оголосили часткову евакуацію, а Путін навіть коментував прорив кордону.

Тимчасово виконуючий обов'язки губернатора Курської області РФ Олексій Смирнов під час наради з главою РФ Володимиром Путіним заявив, що під контролем ЗСУ наразі перебувають 28 населених пунктів регіону. Глибина проникнення на територію Курської області становить 12 кілометрів, ширина фронтом - 40 кілометрів,

Україна операцію в Курській області не коментує.

Українські союзники обережні в своїх оцінках подій, але і в ЄС, і в США наголошували, що Україна має право на захист.

Google News
ІНФОКУРС

Читайте нас у Google News

ПІДПИСАТИСЬ
Telegram
ОПЕРАТИВНІ НОВИНИ 🎉

Даруємо квитки в кіно своїм підпісникам!

Нагадуємо

Дивитись
Theme

Війна

Ворог атакує на 12 напрямках, найактивніше на Покровському та Курахівському - 86 атак за добу

Загалом, протягом минулої доби зафіксовано 187 бойових зіткнень.

19.09.2024 - 09:22

Arrow
Theme

Війна

ППО вночі збила 46 із 52 дронів-камікадзе, які РФ використала для атаки

Також, внаслідок протидії, керовані авіаційні ракети не досягли бажаних противником цілей.

18.09.2024 - 10:55

Arrow

Вас це може зацікавити