Ракетний удар РФ по Україні, вибухи лунали в Києві й Харкові

Головна > Війна > Ракетний удар РФ по Україні, вибухи луна...
Author

Марія Куренко

02.09.2024, 10:07
Shares

2

Views

374

Наслідки російського обстрілу Харкова 2 вересня 2024 року, ГУ ДСНС України

В ніч на понеділок, 2 вересня, Україна зазнала чергового комбінованого удару РФ.

Як повідомили у Командуванні ПС ЗСУ, російські війська застосували балістичні ракети, крилаті ракети повітряного базування й дрони-камікадзе. Масований удар був спрямований, зокрема, на Київ.

Атака на Київ

Війська РФ використали для удару по Києву і передмістю балістику типу "Іскандер-М/KN-23", крилаті ракети, попередньо -Х-101, випущені імовірно з Ту-95 з Саратовської області РФ, а також ударний дрон, повідомили у Київській міській військовій адміністрації (КМВА).

У межах Києва протиповітряна оборона знищила понад десяток крилатих та близько десятка балістичних ракет, а також ударний безпілотник, повідомили в КМВА.

Унаслідок ракетного удару було зафіксоване падіння уламків у Голосіївському, Святошинському,Дніпровському та Шевченківському районах Києва.

"Попередньо, є займання автомобілів та пошкодження нежитлових приміщень", - поінформував голова КМВА Сергій Попко.

За повідомленням ДСНС УКраїни, у Святошинському районі внаслідок падіння уламків ракети сталось загоряння 4 автомобілів, пожежу ліквідовано.

За іншою адресою горить двоповерхова будівля складського приміщення. Рятувальники ліквідували займання на площі 700 кв. м.

"Крім того, вогнеборці ліквідували загоряння біля входу однієї зі станцій метро, на площі 20 кв.м. Горів пункт приймання вторсировини", -

На зображенні може бути: 3 людини, вогонь та текст
На зображенні може бути: 2 людини та текст
На зображенні може бути: 1 особа, вогонь та текст
На зображенні може бути: 2 людини та текст
На зображенні може бути: 5 людей, швидка допомога та текст

Фото: ДСНС України

Мер Києва Віталій Кличко уточнив, що за попередніми даними у Святошинському районі на одному з місць падіння уламків горіли чотири автомобілі, наразі пожежу ліквідували.

Також у Святошинському районі сталася пожежа у двоповерховій нежитловій будівлі.

"Пошкоджено МАФи поблизу станції метро "Святошин", а також вікна будівлі станції метрополітену. Станція працює", - повідомив Кличко.

Крім того, у Голосіївському районі зафіксували пошкодження корпусу котельні, але пожежу вже ліквідували.

На додачу в Шевченківському районі сталося загоряння на території одного з підприємств, повідомив Кличко.

Надзвичайники ліквідували загоряння на площі 400 кв. м. Триває розбір конструкцій.

Інформація щодо потерпілих уточнюється.

Також зафіксовано падіння уламків у Подільскому, Деснянському, Оболонському, Дніпровському та Солом’янському районах. Без наслідків.

Станом на 10:30 відомо про трьох постраждалих внаслідок ранкової ракетної атаки на столицю. Одній особі надали медичну допомогу на місці. Дві людини госпіталізовані до медичних закладів столиці, повідомив начальник КМВА Сергій Попко,

Атака на Харків

Водночас про вибухи внаслідок російських ударів повідомила й влада Харкова.

За повідомленням міського голови Ігор Терехова, унаслідок ракетного удару по Харкову сталося займання в одному із садових товариств.

"В Індустріальному районі від удару ракетою (тип встановлюється) є загоряння у садовому товаристві. Щодо жертв та постраждалих - наразі інформація не надходила", - поінформував він.

Водночас начальник Харківської ОВА Олег Синєгубов повідомив, що у Київському районі, м. Харківа внаслідок удару горіла покрівля, пошкоджено 1 приватний будинок та зруйнований цегляний паркан.

На зображенні може бути: 2 людини та текст
На зображенні може бути: вогонь та текст
На зображенні може бути: 1 особа, вогонь та текст

Фото: ГУ ДСНС у Харківській області

Крім того, 2 вересня о 06:15 у м. Куп’янськ внаслідок ворожого обстрілу пошкоджено житловий будинок, 65-річна загинула жінка.

Синєгубов нагадав, що о13:26 1 вересня у м. Харків внаслідок обстрілів 4ракетами "Іскандер" та 3 ракетами С-300 пошкоджено торговий центр, місця громадського користування, Палац спорту. На всіх локаціях постраждали 50 людей, із них 7 дітей, 2 медика та 2 рятувальника.

Нагадаємо: У ніч на 02 вересня 2024 року російські окупанти завдали ракетного удару по Київщині, Сумщині та Харківщині, застосувавши балістичні, крилаті та зенітні керовані ракети, також атакували ударними БпЛА типу "Shahed" з південного напрямку. Сили оборони збили 22 із 35 ракет та 20 із 23 "шахедів", які ворог використав для атаки

Google News
ІНФОКУРС

Читайте нас у Google News

ПІДПИСАТИСЬ
Telegram
ОПЕРАТИВНІ НОВИНИ 🎉

Даруємо квитки в кіно своїм підпісникам!

Нагадуємо

Дивитись
Theme

Війна

Російські війська вчора ввечері вдарили по припортовій інфраструктурі Одещини

На щастя, постраждалих та загиблих немає.

21.10.2024 - 10:04

Arrow
Theme

Економіка

В Україні зібрали майже 61 мільйон тонн зернових та олійних культур

Аграрії 14 областей збирають цукрові буряки, додали в міністерстві.

18.10.2024 - 13:00

Arrow

Вас це може зацікавити