Радник президента США з нацбезпеки та глава МЗС Китаю зустрінуться у Таїланді

Головна > Політика > Радник президента США з нацбезпеки та гл...
Author

Назар Лазебний

26.01.2024, 10:05
Shares

2

Views

290

Главный страх США стал ближе»: Китай сделал страшное для Америки заявление  об освободительной войне — гегемону брошен вызов - новости Хибины.ru /  Новости за ноябрь 2023
hibiny.ru

Міністр закордонних справ Китаю Ван Ї з 26 по 29 січня відвідає Таїланд і проведе в Бангкоку новий раунд переговорів із радником президента США з питань національної безпеки Джейком Салліваном.

Як передає Укрінформ із посиланням надипвідомство Китаю, про це повідомив речник МЗС КНР Ван Веньбінь.

Згідно повідомлення, китайський дипломат здійснить поїздку на запрошення його таїландського колеги Дона Прамудвінаі, проте згадується лише про його переговори з представником американської адміністрації, що, вочевидь, і є головною метою візиту до сусідньої країни.

"За домовленістю урядів Китаю та Сполучених Штатів, у Бангкоку Ван Ї проведе новий раунд зустрічей із радником із національної безпеки США Джейком Салліваном", - зазначається в анонсі речника МЗС КНР.

Деталі майбутніх переговорів, зокрема, які питання сторони планують обговорити цього разу, не надаються.

Узаявіпрессекретаря Ради нацбезпеки США Адрієнн Вотсон стосовно зустрічі Саллівана з Ван Ї в Бангкоку йдеться, що ця зустріч є продовженням виконання обома сторонами домовленостей підтримувати стратегічну комунікацію та відповідально керувати відносинами, досягнутих на саміті лідерів США і Китаю Джо Байдена та Сі Цзіньпіна у Сан-Франциско в листопаді минулого року.

Нагадаємо: Тайвань залишається одним із найбільш спірних питань у відносинах між країнами. США висловлюють стурбованість напористою військовою активністю Китаю навколо країни. Вони також уважно стежать за тим, як Китай реагуватиме на ситуацію, поки Лай Чінг-те, який переміг на президентських виборах у Тайвані, готується до інавгурації.

Китай, який вважає Тайвань своєю суверенною територією, звинувачує США у втручанні у свої внутрішні справи з їхнім підходом до острова, який включає продаж оборонної зброї.

У 2023 році лідери США та Китаю домовилися відновити відносини, які перебували у підвішеному стані протягом більшої частини минулого року.

Як повідомляв Bloomberg, на початку січня представники оборонних відомств США та Китаю відновили переговори про координацію політики у Пентагоні, а 10 січня заступник радника президента США з нацбезпеки Джон Файнер зустрівся з високопоставленим дипломатом Лю Цзяньчао для "відвертих та конструктивних дискусій".

Google News
ІНФОКУРС

Читайте нас у Google News

ПІДПИСАТИСЬ
Telegram
ОПЕРАТИВНІ НОВИНИ 🎉

Даруємо квитки в кіно своїм підпісникам!

Нагадуємо

Дивитись
Theme

Війна

Ворог на Харківщині розширив зону активних бойових дій майже на 70 км Сирський

Попереду будуть важкі бої й ворог до цього готується, зауважив Сирський.

17.05.2024 - 12:22

Arrow
Theme

Війна

Російські окупанти обстріляли щонайменше 13 населених пунктів Донеччини, є загиблі.

З лінії фронту евакуйовано 342 людини, у тому числі 20 дітей.

16.05.2024 - 11:36

Arrow

Вас це може зацікавити