Рада звільнила міністра економіки Петрашка

Головна > Закон > Рада звільнила міністра економіки Петраш...
Author

Марія Куренко

18.05.2021, 17:56
Shares

3

Views

620

Верховна Рада проголосувала за звільнення міністра розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства Ігоря Петрашка.

За проголосували 280 народних депутатів.

Перед голосуванням заступник голови профільного комітету Ради Роксолана Підласий заявила, що комітет не підтримав звільнення Петрашко, рекомендувавши Раді визначитися шляхом голосування.

Криклій став другим міністром, звільнення якого розглянули на позачерговому засіданні 18 травня. Раніше Рада звільнила міністра міністра інфраструктури Владислава Криклія.

Звітуючи перед парламентом, Петрашко основним досягненням міністерства за рік роботи назвав "стабілізацію економіки в умовах коронакрізіса".

"Вперше в історії ми пройшли кризу без кардинальних потрясінь - у стабільній курсовому середовищі і з одночасним підняттям як мінімальної, так і середньої зарплати", - зокрема, сказав він.Підняття зарплати було абсолютно обґрунтованим, воно сприяло зростанню ВВП на 0,2% в річному ізміреніі і збільшення споживчого попиту", - зазначив Петрашко, відповідаючи на запитання нардепів.

Серед досягнень він також назвав реалізацію програми "5-7-9%", яка, за його словами, "стала невід'ємною частиною для малого і середнього підприємництва.

"Була ініційована нова програма по частковому безробіттю. Таким чином було збережено 500 тис робочих місць і працевлаштовано за цей рік більше 800 тис чоловік. Нам вдалося зупинити зростання безробіття", - додав Петрашко.

Серед досягнень в напрямку АПК він, зокрема, заявив про "підготовлену інфраструктуру для відкриття ринку землі"

"З того, що не вдалося - підтримка національного виробника. Це той амбітний план, який ми не до кінця досягли. Можна було б швидше запустити програму" інвестнянь "...", - також, в зокрема, заявив міністр економіки.

Нардепи розкритикували роботу міністра - зокрема, через держрегулювання цін на пальне, погіршення інвестклімату, 19 млрд грн збитків "Нафтогазу".

Нагадаємо: Ігоря Петрашка призначили міністром розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України 17 березня 2020 року. До цього він був заступником генерального директора агрохолдингу Ukrlandfarming.

14 травня до Верховної Ради надійшло подання про відставку міністра охорони здоров'я Максима Степанова. Міністр економіки, торгівлі та сільського господарства Ігор Петрашко та міністр інфраструктури Владислав Криклій подали заяви про відставку за власним бажанням.

Google News
ІНФОКУРС

Читайте нас у Google News

ПІДПИСАТИСЬ
Telegram
ОПЕРАТИВНІ НОВИНИ 🎉

Даруємо квитки в кіно своїм підпісникам!

Нагадуємо

Дивитись
Theme

Війна

Ворог на Харківщині розширив зону активних бойових дій майже на 70 км Сирський

Попереду будуть важкі бої й ворог до цього готується, зауважив Сирський.

17.05.2024 - 12:22

Arrow
Theme

Війна

Російські окупанти обстріляли щонайменше 13 населених пунктів Донеччини, є загиблі.

З лінії фронту евакуйовано 342 людини, у тому числі 20 дітей.

16.05.2024 - 11:36

Arrow

Вас це може зацікавити