Рада внесла зміни до Закону Про оборону України

Головна > Економіка > Рада внесла зміни до Закону Про оборону...
Author

Олександр Талов

29.06.2023, 17:03
Shares

1

Views

782

Рада внесла зміни до Закону  Про оборону України

Верховна Рада України

Верховна Рада України 29 червня 2023р. прийняла у другому читанні і в цілому проект Закону про внесення змін до Закону України "Про оборону України" щодо удосконалення процедур управління оборонними ресурсами (реєстраційний №8187).

За відповідне рішення проголосувало 279 народних обранців, повідомляється на сайті ВР.

Згідно з пояснювальною запискою, згаданий закон доповнено новим розділом "Управління оборонними ресурсами", в якому зазначена мета управління, питання щодо системи управління оборонними ресурсами та визначені основні принципи планування заходів з управління оборонними ресурсами.

Крім того, доповнено повноваження суб’єктів управління оборонними ресурсами для забезпечення належного рівня обороноздатності держави, створення, розвитку та підтримання необхідних спроможностей складових сил оборони з урахуванням досвіду ЄС та НАТО.

У законі також внесені зміни до основних термінів: "оборонні ресурси" в частині радіочастотного спектра (радіочастотного ресурсу); "програмно-проєктний менеджмент", "система управління оборонними ресурсами"; "управління оборонними ресурсами" та до розділу "Управління оборонними ресурсами" в частині врахування таких стадій "життєвого циклу", як утримання та утилізація оборонних ресурсів.

Реалізація закону не потребує додаткового фінансування з Державного бюджету України.

Нагадаємо: 20 березня Верховна Рада ухвалила в першому читанні проєкт Закону про внесення змін до Закону України "Про оборону України" щодо удосконалення процедур управління оборонними ресурсами.

Google News
ІНФОКУРС

Читайте нас у Google News

ПІДПИСАТИСЬ
Telegram
ОПЕРАТИВНІ НОВИНИ 🎉

Даруємо квитки в кіно своїм підпісникам!

Нагадуємо

Дивитись
Theme

Закон

Україна націоналізувала два літаки, що належали "Ростеху"загальною вартістю 10 млн євро

Літаки перебували на балансі офшорної компанії, що входить до структури "Ростеху" через підконтрольне російське АТ "Ільюшн Фінанс Ко".

17.05.2024 - 13:03

Arrow
Theme

Енергетика

Обмеження постачання електрики можуть тривати до вересня - радник Шмигаля

Зима буде "невідворотньо важкою" і шансів на відновлення знищеної за два місяці генерації у повному обсязі немає, зазначив Бойко.

16.05.2024 - 15:22

Arrow

Вас це може зацікавити