Рада ухвалила закон про створення єдиного е-реєстру військовозобов'язаних

Головна > Закон > Рада ухвалила закон про створення єдиног...
Author

Ольга Фединчік

16.01.2024, 14:39
Shares

1

Views

537

Реєстр військовозобов'язаних зроблять електронним - які дані будуть  доступні для ТЦК
nikopolnews.net

Верховна Рада ухвалила закон про створення в Україні єдиного електронного реєстру військовозобов'язаних.

Про це повідомляє Укрінформ з посиланням на народного депутата із фракції “Голос” Ярослава Железянка.

За його словами, ухвалення законодавчого акту “Про внесення змін до деяких законів України щодо удосконалення порядку обробки та використання даних в державних реєстрах для військового обліку та набуття статусу ветерана війни під час дії воєнного стану” №10062 підтримали 249 депутатів.

Держатель Реєстру — Міністерство оборони, розпорядники Реєстру — Генеральний штаб Збройних сил України, Служба безпеки України, Служба зовнішньої розвідки України та розвідувальний орган Міністерства оборони.

До Реєстру вносяться, обробляються та зберігаються в базі даних такі відомості: персональні і службові дані призовників, військовозобов’язаних і резервістів. Внесена до Реєстру інформація конфіденційна. Нерозголошення конфіденційної інформації гарантується державою.

Особам, які працюють із базами даних Реєстру, заборонено вимагати, обробляти та використовувати будь-яку інформацію, не передбачену законодавством.

Згода призовників, військовозобов’язаних та резервістів на обробку їхніх персональних даних для цілей Реєстру не потрібна. У разі відсутності окремих відомостей до Реєстру вноситься відмітка про їх відсутність.

Також документом створюється портал електронних послуг для військовослужбовців та військовозобов’язаних. Зокрема, з’явиться можливість надання статусу учасника бойових дій онлайн за наявності необхідних даних в системі.

Окрім того, законодавчий акт запроваджує можливість створення і використання цифрового військового-облікового документу (сертифікату).

Нагадаємо: Законопроєкт про створення єдиного е-реєстру військовозобов'язаних Верховна Рада ухвалила в першому читанні 8 листопада 2023 року.

Google News
ІНФОКУРС

Читайте нас у Google News

ПІДПИСАТИСЬ
Telegram
ОПЕРАТИВНІ НОВИНИ 🎉

Даруємо квитки в кіно своїм підпісникам!

Нагадуємо

Дивитись
Theme

Закон

У Кривому Розі затримали інформатора, який наводив ракети на місто

Зловмисник перебуває під вартою. Йому загрожує до 12 років тюрми.

08.05.2024 - 10:20

Arrow
Theme

Війна

Кабмін затвердив порядок утримання фортифікаційних споруд

Від початку року Уряд виділив 38 млрд грн на будівництво оборонних рубежів.

07.05.2024 - 14:30

Arrow

Вас це може зацікавити