Рада ухвалила за основу законопроект щодо виділення на зарплати гірникам 2,4 млрд грн

Головна > Культура > Рада ухвалила за основу законопроект щод...
Author

Марія Куренко

16.12.2021, 16:41
Shares

1

Views

348

Рада ухвалила за основу законопроект щодо виділення на зарплати гірникам 2,4 млрд грн

Михайло Волинець/facebook.com


Верховна Рада ухвалила за основу законопроект №5891-1 про внесення змін до Закону України "Про Державний бюджет України на 2021 рік" (щодо погашення заборгованості та виплати поточної заробітної плати працівникам державних вугледобувних вугільної підприємств)

Відповідне рішення на позачерговому засіданні парламенту у четвер підтримали 311 народних депутатів, повідомляє Інфокурс.

Авторами законопроекту є, зокрема, позафракційний депутат Вікторія Гриб та народний депутат від фракції "Батьківщина", лідер Незалежної профспілки гірників України Михайло Волинець.

Законопроектом передбачається у 2021 році за рахунок виконання у січні-вересні планових показників від рентної плати за користування надрами для видобування природного газу збільшити видатки загального фонду державного бюджету за бюджетною програмою "Реструктуризація вугільної галузі" на 2 млрд. 400 млн. гривень.

Нагадаємо: Станом на 14 грудня 2021 року ПАТ "Центренерго" вже перерахувало підприємствам вугільної галузі близько 370 млн гривень, які направлені на виплати заробітної плати працівникам державних шахт. Надходження решти коштів очікується до кінця цього тижня.

Крім того, 8 грудня Міністерство енергетики перерахувало на виплати заробітної плати працівникам державних шахт 300 млн грн.

Google News
ІНФОКУРС

Читайте нас у Google News

ПІДПИСАТИСЬ
Telegram
ОПЕРАТИВНІ НОВИНИ 🎉

Даруємо квитки в кіно своїм підпісникам!

Нагадуємо

Дивитись
Theme

Війна

Ворог здійснив 22 безуспішні спроби прорвати оборону на Времівському напрямку

На Покровському напрямку противник здійснив 18 безуспішних спроб атакувати наші позиції. Бойові дії ще тривають, ситуація напружена.

16.05.2024 - 09:00

Arrow
Theme

Війна

Вночі росіяни завдали ракетного удару по Херсону

Минулої доби російські загарбники здійснили обстріли чотирьох населених пунктів Херсонської області, загинула одна людина.

15.05.2024 - 09:40

Arrow

Вас це може зацікавити