Рада призначила Ляшка новим головою МОЗ

Головна > Бізнес > Рада призначила Ляшка новим головою МОЗ
Author

Назар Лазебний

20.05.2021, 12:17
Shares

0

Views

1 241

Рада призначила Ляшка новим головою МОЗ

Віктор Ляшко

kmu.gov.ua

Головного санітарного лікаря Віктора Ляшка призначили міністром охорони здоров'я.

За призначення проголосували 262 народні депутати. "Слуги дали" 224 голоси, тобто до мінімуму суто їх голосів не вистачило. Також голоси дали "За майбутнє", "Довіра" і п'ятеро позафракційних.

Профільний комітет рекомендував його призначення. На засіданні профільного комітету Ляшко обіцяв вакцинувати 5 млн українців до кінця літа.

"Часом мені доводилося приймати непопулярні рішення, але завжди в пріоритеті я ставив людське життя. Знаю, що мені вистачить і фаховості і стійкості у прийнятті управлінських рішень... Ми зробимо усе, щоб українці змогли вакцинуватись, працювати і подорожувати, але ця пандемія ще не завершилась і, на жаль, вона не остання... Вже до осені у нас буде зовсім інша готовність системи охорони здоров'я до реагування на спалахи інфекційних хвороб та епідемій. Будуть повністю переглянуті підходи до реагування на радіаційні і хімічні загрози", - запевнив Ляшко.

Кандидатуру Ляшка називали як найбільш імовірну після того, як прем'єр вніс подання на звільнення Степанова до парламенту. Вже наступного дня після звільнення Денис Шмигаль вніс подання про призначення Ляшка.

Віктор Ляшко закінчив Національний медичний університет ім.О.О. Богомольця у 2003 році. У 2015 році закінчив заочну форму навчання Національної академії державного управління при Президентові України (факультет Державне управління у галузі охорони здоров’я). Здобув кваліфікацію магістра державного управління у сфері охорони здоров’я.

З лютого 2018 року по липень 2019 року – працював на посаді Першого заступника генерального директора Центру громадського здоров’я МОЗ України.

Головним санітарним лікарем Віктор Ляшко став у лютому 2020 року. Тоді цю посаду відновили на тлі поширення коронавірусу в світі.

Ляшко став 4-м главою українського міністерства, якому доведеться боротися з пандемією COVID-19. За кілька років в Україні звільнили 3 міністрів охорони здоров'я: Зоряну Скалецьку, Іллю Ємця і Максима Степанова.

Нагадаємо: 19 травня Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль вніс до парламенту подання про призначення головного санітарного лікаря Віктора Ляшка міністром охорони здоров'я.

18 травня Верховна Рада відправила у відставку міністра охорони здоров’я Максима Степанова.

Google News
ІНФОКУРС

Читайте нас у Google News

ПІДПИСАТИСЬ
Telegram
ОПЕРАТИВНІ НОВИНИ 🎉

Даруємо квитки в кіно своїм підпісникам!

Нагадуємо

Дивитись
Theme

Війна

Ворог на Харківщині розширив зону активних бойових дій майже на 70 км Сирський

Попереду будуть важкі бої й ворог до цього готується, зауважив Сирський.

17.05.2024 - 12:22

Arrow
Theme

Війна

Російські окупанти обстріляли щонайменше 13 населених пунктів Донеччини, є загиблі.

З лінії фронту евакуйовано 342 людини, у тому числі 20 дітей.

16.05.2024 - 11:36

Arrow

Вас це може зацікавити